Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Orașul Huedin, parte a proiectului „Educaţie energetică pentru localităţi urbane durabile – Enertown”, finanţat de Innovation Norway

Orașul Huedin este parte a proiectului „Educaţie energetică pentru localităţi urbane durabile – Enertown”, finanţat de Innovation Norway.

„Orașele mici sunt mai puțin pregătite pentru a face față numeroaselor schimbări și provocări pe care le implică tranziția energetică. De aceea, este nevoie de creșterea gradului de pregătire și adaptare a acestora pentru a parcurge acest proces.

În acest context, proiectul „Educație energetică pentru localități urbane durabile – ENERTOWN”, sprijină câteva localități urbane mici din România pentru a-și consolida înțelegerea și abilitățile în ceea ce privește energia regenerabilă, eficiența energetică și soluțiile de securitate energetică durabilă în beneficiul cetățenilor.

Ca parte a proiectului, reprezentanți ai acestor comunități locale au efectuat recent, o vizită în Norvegia, unul dintre liderii Europei în sustenabilitate, pentru analiza datelor existente, consolidarea cunoștințelor și schimb de bune practici.

Alături de orașul Huedin, din acest proiect mai fac parte municipiile Gherla, Câmpia Turzii și Turda.

Delegația orașului Huedin a fost compusă din persoane care au atribuții specifice în cadrul proiectului (implementare, comunicare și aspecte de ordin juridic).

Proiectul ENERTOWN este derulat de Centrul pentru Studiul Democrației (CSD), inițiatorul Observatorului Român al Sărăciei Energetice (ORSE), în parteneriat cu Universitatea Stavanger din Norvegia, alături de ECERA – organizație non-guvernamentală cu expertiză în zona de politici energetice.

Participarea orașului Huedin în acest proiect nu implică niciun cost financiar pentru orașul nostru.

Proiectul va continua la Huedin cu o întâlnire publică ce va avea ca temă tranziția energetică” au anunțat oficialii primăriei Huedin.

Proiectul „Educaţie energetică pentru localităţi urbane durabile – Enertown” este finanţat de Innovation Norway prin Granturile Norvegiene 2014 – 2021, prin programul „Energy Programme in Romania”, având o finanţare de 195.774 euro, cu o valoare a grantului de 174.696 euro.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *