Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cum s-au înmulțit oamenii dacă Adam și Eva au avut doar doi fii? Pe lângă Cain și Abel au avut și fete!

Din Sfânta Scriptură cunoaștem că Dumnezeu l-a creat pe primul om după chipul și asemănarea sa, numindu-l Adam și apoi El a scos o coastă din Adam și a creat-o pe Eva. Apoi, doi fii s-au născut din Adam și Eva – Cain și Abel. Dacă doar doi băieți au avut Adam și Eva, atunci cum s-a înmulțit omenirea?

Biblia nu spune absolut nimic despre originea soției lui Cain, cu care ă făcut alți copii, ci pur și simplu afirmă faptul că Cain a cunoscut-o.

Capitolul 5 din Geneză prezintă genealogiile descendenților primului om, lui Adam, unde se precizează pur și simplu numele tatălui și numărul total de ani pe care i-a trăit. Cu excepția lui Enoh, toți acești urmași ai lui Adam au trăit înainte de Potop cel puțin 777 de ani, în timp ce majoritatea au trăit peste 900 de ani. În privința descendenților lor, Biblia oferă pur și simplu numele primului fiu, apoi adaugă „și a născut fii și fiice”.

Aflăm despre căsătoria lui Cain în capitolul 4, iar fiicele lui Adam și Eva nu sunt menționate până în capitolul 5, fiind o eroare cronologică. Textele antice adesea nu listează informații cronologic, ci mai degrabă în ordinea relevanței.

Deci, contrar credinței populare, Adam și Eva nu au avut doar doi fii, ci mai mulți copii, inclusiv fiice. Înmulțirea omenirii nu s-a putut face decât prin incest. În Cartea Jubileilor (un vechi manuscris evreiesc) se menționează că Cain a luat ca soție pe una dintre surorile sale pe nume Awan.

Desigur, a lua o soră ca soție nu este binevenit, dar în acel moment era necesar pentru procreație și, din moment ce aceștia erau singurii care puteau înmulții omenirea, li s-a permis să facă acest lucru.

Teologii creștini susțin că la început omenirea era perfectă din punct de vedere genetic, deoarece era o creație recentă a lui Dumnezeu, așa că, chiar dacă au existat relații între frați, veri sau nepoți, nu au avut ce defecte genetice să moștenească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *