Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Legea porcului a fost amânată. Călin Matieș: Să fie clar, am votat împotria Legii Porcului!

Conform normelor de aplicare la Legea 122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine în România, aşa numita Lege a Porcului oamenii puteau să îşi crească porcii în gospodăria proprie pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial, însă nu mai puteau să-i şi comercializeze.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că a luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuţi în gospodăria ţărănească, cât şi în gospodăriile populaţiei să poată fi valorizaţi de către persoanele fizice, potrivit News.ro.

„În această dimineaţă am convocat conducerea ANSVSA, pe domnul preşedinte, structura din cadrul Ministerului Agriculturii şi am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuţi în gospodăria ţărănească, cât şi în gospodăriile populaţiei să poată fi valorizaţi de către persoanele fizice”, a spus Barbu.

El a precizat că prin legea adoptată ca preşedinte al comisiei de agricultură, au fost anumite norme de biosecuritate introduse şi pentru persoanele fizice.

Sentorul Călin Matieș, oponent al Legii Porcului, singurul parlamentar de Alba care a votat ÎMPOTRIVĂ: Să fie clar, am votat împotria Legii Porcului!

„În Parlament am reușit să blochez aceste demersuri aberante ani la rând. Le-am spus de nenumărate ori celor de la ANSVSA: SUNT ȘI ALTE SOLUȚII!!

NU ÎNCHIDEȚI mici producători! Mai bine vă faceți voi treaba așa cum o fac și alte țări, dar salvăm țăranul român! Nu omorâți viața de la țară!!!

Părinții și bunicii noștri așa ne-au ținut pe noi în școli, crescând porci. A le lua țăranilor dreptul de a crește porci și de a-i comercializa este sinonim cu a-i condamna la moarte!

Nu mă interesează decât să ne păstrăm tradițiile în mediul rural și să le permitem și familiilor de la țară să își asigure traiul zilnic!! Cei care muncesc pământul și cresc animale…

În Parlamentul României am votat ÎMPOTRIVA ACESTEI LEGI PROASTE!!! Au câștigat interesele ascunse! Dar LUPTA MEA nu se oprește aici!! Orice LEGE PROASTĂ poate să fie îndreptată!

Iar LEGEA PORCULUI, o spun cu toate riscurile: ESTE O LEGE PROASTĂ dată de Parlamentul României!

PS: România a ajuns să importe peste 355 milioane de tone de carne de porc! Se răscolesc bătrânii din morminte …” a declarat recent senatorul Matieș.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *