Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Moroșan: A avut loc recepția la reabilitarea energetică a clădirii vechi a Spitalului din Huedin

Primarul din Huedin, Mircea Moroșan, a anunțat miercuri că a avut loc recepția la terminarea lucrărilor proiectului „Reabilitare energetică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

„Marcăm astfel un moment foarte important în procesul de transformare și modernizare a Spitalului Orășenesc Huedin.

Valoarea proiectului de reabilitare este de 14.643.125,34 lei cu TVA, din care suma eligibilă finanțată din fonduri europene este de 12.541.498,53 lei, iar diferența de 2.101.626,75 lei reprezintă valoarea finanțată din bugetul local al orașului Huedin.

Proiectul de reabilitare recepționat azi este secondat de un alt proiect major care presupune dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Huedin, finanțat prin același program de finanțare (POR), și având valoarea totală eligibilă de 12.728.798,94 lei cu TVA, din care 2% reprezintă cofinanțarea orașului Huedin.

Așa cum știți, Spitalul Orășenesc Huedin este singura instituție medicală din partea de vest a județului Cluj, iar orașul nostru funcționează ca un hub medical pentru întreaga zonă.

Conștienți fiind de importanța oferirii serviciilor medicale la standarde moderne pentru cetățenii orașului Huedin dar și pentru întreaga regiune, Primăria susține cu prioritate investițiile în sănătate.

Și nu ne oprim aici! Cu gândul la sănătatea cetățenilor și la generațiile viitoare, am depus un nou proiect care vizează renovarea energetică a corpului principal al Spitalului, din fonduri europene prin PNRR, proiect în valoare de 3 milioane de euro.

Toate aceste investiții majore confirmă faptul că, SĂNĂTATEA rămâne un domeniu strategic și prioritar pentru administrația publică locală pe care o conduc” a anunțat primarul Mircea Moroșan.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *