Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Un traficant periculos de droguri a fost reținut: Vindea în Cluj „fericire” de doi ani!

La data de 08.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc și mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din cercetările efectuate a rezultat că  în perioada octombrie 2021 – toamna 2023 a vândut și oferit cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis ( drog de risc) unor consumatori din municipiul Cluj Napoca.

De asemenea, în perioada august 2022 – noiembrie 2023, a deținut, fără drept, pentru  consum propriu droguri de risc și mare risc (canabis și ecstasy) iar  la data de 07.08.2022, a condus un autoturism, pe drumurile publice, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive .

În urma percheziției  efectuate la locuința inculpatului au fost identificate și ridicate cantități de canabis, tablete conținând MDMA (ecstasy), mai multe dispozitive de mărunțire, recipiente metalice și din plastic prezentând urme de substanță, o sumă de bani, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj,  cu propunerea de   arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj Napoca.

Suportul de specializate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *