Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Un bărbat a fost reținut de DIICOT pentru comercializarea de droguri: A încercat să fugă din țară!

La data de 9 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj–Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat o percheziție domiciliară la o persoană bănuită de efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a reieșit că,  în perioada februarie 2023 – septembrie 2023, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, un bărbat, fără să fi deținut autorizație de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, ar fi efectuat operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Astfel, în mai multe rânduri, ar fi comercializat și distribuit, cu titlu gratuit, mai multe doze de substanțe psihoactive, iar, în luna septembrie 2023, ar fi deținut și transportat, în vederea comercializării, 100 de grame de substanță cristalină, cu efect psihoactiv (2-MMC).

Ulterior, pentru a se sustrage urmăririi penale, bănuitul ar fi părăsit pentru o perioadă teritoriul național, fiind depistat la data de 9 noiembrie 2023, moment în care a fost efectuată și o percheziție domiciliară la locuința sa.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate mai multe obiecte purtătoare de urme de substanță, telefoane mobile, o sumă de bani,  precum și alte mijloace de probă.

La data de 9 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj,  cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *