Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Lucrările sunt în grafic la drumul care leagă autostrada A3 de DN1, la Tureni, în Cluj

Lucrările sunt în grafic la drumul care leagă Autostrada A3 de DN 1, la Tureni, în Cluj. Imagini video de pe șantierul drumului expres au fost publicate recent de către DRDP Cluj. 

Contractul pentru realizarea lucrărilor a fost semnat la sfârșitul lunii iulie. Constructorul, asocierea Dimex-2000 Company (Leader), Obras Publicas Y Regadios, OPR Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations, are la dispoziție 562,61 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările.

Pe acest drum expres vor fi construite 7 poduri și viaducte. Cel mai lung va fi la kilometrul 4, peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Drumul expres cu o lungime de circa 5 km va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime prevăzut cu separatoarele de sens.

La intersecția cu dintre DN 1 și drumul expres este prevăzută amenajarea unui nod rutier tip trompetă simplă.

Și asociația Pro Infrastructură este cu ochii pe drumul expres de la Tureni. Care este stadiul lucrărilor?

„Cei de la Dimex, în asociere cu Obras, OPR, Autotehnorom și Con-A, au atacat lotul cu mult tupeu și ne dau speranțe că ar putea face o mare performanță în prima lor aventură ca lideri pe un proiect major de infrastructură rutieră: inaugurare în decembrie 2024, înainte de termenul contractual, februarie 2025.

Șantierul arată foarte bine: stadiu fizic general aproximativ 10% după primele două luni și jumătate din cele 18 de execuție directă, două treimi din săpături realizate. Ceva emoții ne dau partenerii de la Con-A care sunt responsabili cu structurile. Ne asigură însă că și-au calculat bine pașii.

Suntem cu ochii (și) pe acest proiect. Un ciot care va tăia multe, multe minute eliminând tranzitul orașului Turda, un coșmar deopotrivă pentru șoferi și localnici” transmite Asociația Pro Infrastructură

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *