Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Vreme rea în Transilvania în weekend: furtuni, visol și ninsori la munte

Meteorologii au emis sâmbătă, 11 noiembrie, două avertizări meteo valabile pentru ambele zile ale acestui weekend. 

Este vorba despre furtuni, ninsori la munte și viscol la altitudini de peste 1700 de metri. Mai exact este vorba despre două avertizări de tipul Cod Galben de vreme rea.

În partea de sud, de vest, de est a teritoriului, acolo unde maximele vor atinge 15-16-17 grade, iar mâine chiar și mai mult de atât, vorbim de maxime de 19-20 de grade în partea de sud-vest a teritoriului. Acest lucru înseamnă temperaturi cu 8 grade mai mari decât ar trebui să avem la această dată. 

Însă un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre dinspre vest către est și va determina precipitații, precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane, acolo unde a mai nins și zilele trecute și se va depune strat de zăpadă, dar și precipitații specifice anotimpului cald în partea de sud-est a teritoriului. 

Acolo vom avea averse însoțite de descărcări electrice și chiar intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Vom avea, de altfel, rafale de peste 80-90km/h și în zonele montane, cel mai probabil mâine după-amiază, mâine noapte, iar vântul se va intensifica mâine noapte, duminică, în toată partea de sud, de sud-est a teritoriului. 

Acest front atmosferic rece aduce după sine nu numai precipitații, aduce și o masă de aer mai rece”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *