Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Drumul montan spre staţiunea Padiş a fost blocat de zăpadă

Proprietarul unei pensiuni din staţiunea Padiş, județul Bihor, Munții Apuseni, a scris duminică dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că mai mulţi turişti cazaţi nu au putut pleca cu maşinile deoarece drumul nu este utilizabil, fiind blocat de zăpada căzută, aşezată într-un strat de peste 40 de centimetri.

„E o zăpadă udă, plină cu apă, nu e pufoasă. Ceea ce înseamnă că e foarte greu să o degajezi, iar înaintarea maşinii este destul de lentă. După ce îndepărtăm zăpada, suntem obligaţi să dăm cu sare.

Noi am pornit din Beiuş, dar deszăpezirea o facem pe o lungime de 16 kilometri, mai avem doi kilometri pe urcare până la Cabana Padiş.

Utilajul acţionează. Noi oricum interveneam, şi dacă nu erau turişti.

Când e polei, zăpadă de chiar de 5 – 10 centimetri, tot timpul se curăţă drumul. Dar a apărut această schimbare de temperatură, care a transformat ploaia în zăpadă, şi fiind cantităţi mari, a devenit o problemă. Iar acum nu sunt temperaturi negative, sunt zero grade, cum e mai greu. Dacă ar fi fost minus cinci, ar fi fost mult mai uşor”, a precizat Ioan Sabău, citat de Agerpres.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *