Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Josephinei Myrtle Corbin, americanca cu 4 picioare, 2 vagine și 2 utere, a născut 5 copii

În 12 mai 1868, în statul american Tennessee, o minune s-a întâmplat: S-a născut o fată pe nume Josephine Myrtle Corbin care avea un bazin mai lat, patru picioare și două vagine cu două utere. Cele două picioare suplimentare aparțineau geamănului ei parazit – o anomalie care apare atunci când un bebeluș este „înghițit” de celălalt.

Bebelușul a devenit o știre mondială medicală. Ziarele vremii scriau în mod regulat despre sănătatea bebelușului, iar fata s-a dezvoltat normal având în vedere structura ei anormală.

Anomalia i-a ajutat să câștige bani

De la vârsta de patru ani, tatăl tinerei americance cu patru picioare a început să o ducă pe fiica sa prin bâlciuri și târguri, iar la 14 ani Myrtle a semnat un contract cu o companie mare de circ, luând parte la cea mai spectaculoasă producție de circ a acelor ani.

Spectacolul o includea pe tânăra cu patru picioare, alături de fiare dresate, bărbați giganți, pitici gemeni și „bărbatul fioros cu față de câine”.

Dizabilitatea a „ajutat-o” pe tânăra Myrtle Corbin să aibă câștiguri mari, circa 450 de dolari pe săptămână, aproximativ 10.000 de dolari în banii din zilele noastre. Americanul de rând nici măcar nu putea să-și închipuie asemenea venituri: salariul unui muncitor de rând fiind 13 dolari pe săptămână.

S-a căsătorit cu studentul la medicină James Clinton Bicknell

La 19 ani, tânărul Myrtle s-a măritat cu studentul la medicină James Clinton Bicknell, însă, după câteva luni de căsătorie, proaspăta doamnă Bicknell a consultat un ginecolog: menstruația s-a oprit, au început vărsăturile, făcea febră, iar partea stângă o durea. Diagnosticul a fost de o uriașă bucurie – sarcină. În mod ciudat, embrionul s-a dezvoltat în uterul stâng, deși femeia „folosea” vaginul drept.

Sarcina a adus-o din nou pe Myrtle în atenția revistelor medicale din toată lumea, din URSS în America. Prima sarcină a fost complicată și a trebuit întreruptă din păcate. Trei ani mai târziu, doamna Myrtle a reușit o a doua încercare și a născut o fetiță sănătoasă tun. În total, ea a avut 5 copii – patru băieți și o fată.

Familia Bicknell împreună cu primul copil născut.

Când copiii au micuții, Myrtle a revenit pe scena științifică medicală internațională după două decenii de pauză și a devenit din nou o senzație mondială. La 57 de ani a devenit bunică, iar în 1928, la 60 de ani, a murit din cauza unei infecții streptococică la o rană de pe piciorul din extremitatea dreaptă.

sursă: shounvolution

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *