Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Primul om care a decolat spre lună a fost un chinez: Ce s-a întâmplat cu Wan Hu?

Istoria ne-a învățat că primul cosmonaut sau astronaut a fost rusul Yuri Gagarin care a călătorit la bordul navei spațiale Vostok 1. Rusul, în plină eră sovietică, a decolat de pe cosmodromul Baikonur pe 12 aprilie 1961 și călătoria sa în jurul Planetei a durat 108 minute.

În realitate, primul om care a încercat să ajungă pe lună a fost Wan Hu, un nobil al dinastiei Ming din secolul al XVI-lea. Legenda lui incredibilă este menționată chiar și pe site-ul celor de la NASA.

Astfel, Wan Hu, poet și scriitor, a poruncit să se facă un dispozitiv sub formă de scaun care să fie alimentat cu praf de pușcă.

Trebuie menționat că în acea perioadă armata chineză folosea deja un tip rachete rudimentare și, fără îndoială, oamenii știau că raza de zbor depinde de sarcină.

În ziua lansării, nobilul chinez s-a îmbrăcat în cele mai bune și mai elegante straie imperiale și a luat loc în „nava spațială”, poruncind să se dea foc uriașei cantități de praf de pușcă. A urmat o explozie terifiantă. Când fumul s-a ridicat, după explozie, martorii prezenți la eveniment au văzut doar o groapă mare. Nu s-au găsit rămășițe ale nobilului și „nava spațială” dispăruse.

Nu se știe ce s-a întâmplat cu Wan Hu. Majoritatea celor prezenți și-au exprimat părerea că el a murit în urma exploziei, dar au fost unii care chiar au crezut că Wan Hu a ajuns pe Lună. Cert este că nu s-a mai întors niciodată.

sursă: CGTN

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *