Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Tinerii liberali au participat la Școala Memorială „Gheorghe I. Brătianu”: Ceea ce avem acum s-a construit prin sacrificiu

Tinerii liberali au participat la Școala Memorială „Gheorghe I. Brătianu” organizată în Sighetu Marmației. La eveniment au participat și liderii TNL Cluj – Georgiana Sima și TNL Deva – avocatul Alex Dîlv.

Liderul tinerilor liberali clujeni, Georgiana Sima, a declarat după eveniment: „Școala politică de la Sighetu Marmației implică inevitabil o vizită la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Am resimțit în fiecare răsuflare povestea celor care au suferit și au luptat pentru idealurile noastre comune. Pentru mine, a fost o oportunitate de reflecție vizavi de ororile regimului, pe care deși nu le-am trăit, mi-am promis să le studiez și să le respect. În peisajul politic actual, trebuie să păstrăm trecutul în memoria colectivă, pentru a nu cumva să-i repetăm greșelile. „Memorialul Durerii” rămâne dovada clară că ceea ce avem acum s-a construit prin sacrificiu și că trebuie să luptăm zilnic pentru drepturile și libertățile plătite dur pentru binele nostru de victimele regimului. Am participat și la slujba din Cimitirul Săracilor, loc care aduce aminte de sacrificiul extraordinar al celor care au luptat cu demnitate pentru libertate în comunism.

Discursurile liderilor Partidul Naţional Liberal și workshop-urile susținute au adăugat un aspect practic evenimentului, oferindu-ne o perspectivă asupra modului în care putem contribui la construirea unui viitor mai sigur și echitabil pentru toți.

A fost cu adevărat o oportunitate de învățare și de conectare profundă cu istoria și valorile noastre. Democrația nu este un drept câștigat definitiv, ci este un exercițiu continuu al responsabilității și eforturilor comune pentru valorile democratice. Să păstrăm vie memoria trecutului și să fim inspirați să acționăm pentru un viitor mai bun!”.

Alex Dîlv, omul care a construit aproape de la zero o organizație de tineret la Deva, de 250 de membri, a declarat la rându-i după eveniment: „Școala Memorială „Gheorghe I. Brătianu” este un loc cu tradiție, un loc pe care noi, ca liberali îl stimăm.

Astăzi, vedem că pe rețelele de socializare sunt foarte mulți oameni, în special tineri, care vorbesc de cât de bine era în comunism. Mulți dintre noi nu am trăit nici măcar 3 minute în comunism să putem spune dacă a fost bine sau nu, însă din ce ne spune istoria, lucrurile nu au fost bune.

Unii promovează un mesaj care creează idealuri naționaliste pentru a căror îndeplinire trebuie să ajungem la acțiuni extremiste, este datoria nostră, a liberalilor să ținem lucrurile pe o linie de plutire”.

Evident, șefa TNL România, Mara Mareș, a avut ultimul cuvânt de spus, bolduind relevanța evenimentului dar și a bunei guvernări liberale: „Școala Memorială „Gheorghe I. Brătianu” de la Sighetu Marmației este cea mai veche tradiție a Tineretului Național Liberal, și prin participarea anuală la această școală onorăm memoria celor care și-au pierdut viața în închisoarea de la Sighet: academicieni, economiști, profesori, jurnaliști, politicieni și oameni de stat.

Dintotdeauna, datoria noastră a fost să fim cinstiți față de oameni. Asta ne face să fim echilibrați atunci când alții fac promisiuni înainte să știe dacă și le vor putea onora.

După noi, faptele vorbesc: avem 11 miliarde de euro atrase în țară, în ultimii doi ani de guvernare liberală – un rezultat care ne face să privim cu încredere spre viitor.

Rămânem aceeași echipă unită, care pune interesele României deasupra intereselor de partid. Și același partid dedicat valorilor liberale, individului și instituțiilor democratice, care susține parcursul pro-european al României.

În curând, vom ieși să le spunem oamenilor ceea ce am facut și ceea ce vrem să facem în continuare. Promisiunea noastră este că o să ne facem treaba bine. În fiecare zi, pentru România”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *