Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu organizează simpozionul „Mocănița – trecut prezent și viitor în Țara Moților”

Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România, organizează vineri, 17 Noiembrie, ora 16, la Biblioteca Universitară Lucian Blaga din Cluj Napoca, Simpozionul “Mocănița – trecut prezent și viitor în Țara Moților”.

În cadrul simpozionului va fi prezentat proiectul de refacere si exploatareturistică a căii ferate înguste de pe Valea Ariesului.

La simpozion sunt invitați să susțină comunicări Conf. Dr. Ioan Cârja –Facultatea de Istorie si Filosofie a UBB, Georg Hocevar, administratorul a treicăi ferate înguste din România:“Mocănița Apusenilor”din Cîmpeni-Abrud,“Mocănița Brad-Crișcior” și “Mocănița Huțulca” din Moldovița, jud.Suceava, Cristian Moldovan administratorul “Mocanița Transilvaniei” din jud.Bistrita, Suciu Petru si Miron teodor – experți în domeniu

Simpozionul “Mocănița – trecut, prezent și viitor în Țara Moților” este continuarea activităților desfășurate de Societatea Avram Iancu din România începind cu anul 2020 în scopul sensibilizării opiniei publice și a autorităților statului privitor la necesitatea reabilitării căii ferate înguste de pe Valea Arieșului în scopul valorificării turistice a acesteia, pentru promovarea turistică a Țării Moților, revitalizării economice, sociale și turistice a localităților din regiunea munților Apuseni, si stopării depopulării localităților de munte.

Anul acesta se organizează simpozionul, de prezentare a proiectului de valorificare turistică avînd ca scop atragerea de noi parteneri în proiect: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Moții – Țara de Piatră”, primăriile comunelor de pe Valea Ariesului.

Simpozionul se va desfășura în cadrul proiectului “Moții – făuritori de istorienațională” proiect cofinanțat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *