Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

VIDEO de prezentare a Țării Zarandului. Pletea: Am de gând să iau la pas, să „scanez” Țara Zarandului centimetru cu centimetru

Inimosul Andrei Pletea, un tânăr care a ales să dea Cluj-Napoca pe Brad, a anunțat că începe realizarea unui documentar-video cu Țara Zarandului. Este un demers pe care îl salutăm și pe care îl vom promova episod cu episod. Tânărul Pletea merită toată considerația celor din zonă pentru că filmul va ajuta la promovarea turismului.

Primul episod – „Pierdut” prin pădurile Zarandului. Tânărul are un canal de youtube extrem de interesant cu materiale video din multe drumeții făcute în Apuseni sau alți munți din România.

„Cu doi ani în urmă am decis să părăsesc Clujul pentru a mă stabili alături de familie în orașul Brad, în inima Apusenilor, în Țara Zarandului.

Țara Zarandului este o zonă cu un foarte mare potențial turistic, potențial care însă nu e exploatat deloc. Nu am puterea economică și nici influența politică de a reuși să fac din Țara Zarandului o destinație turistică, însă am puterea de-a face tot ce pot pentru a o promova, stârnindu-le astfel interesul nu doar posibililor turiști, cât mai ales locuitorilor zonei, în speranța că aceștia din urmă vor conștientiza posibilitățile pe care le-ar putea oferi un turism sustenabil și vor începe să-l practice.

Astfel, voi începe un amplu proiect de promovare a Țării Zarandului care se va numi „Zarandul la pas” și va consta în probabil cea mai complexă serie de materiale video dedicate acestui ținut. Am de gând iau la pas, să „scanez” Țara Zarandului centimetru cu centimetru și de a filma tot ceea ce consider că merită filmat, cu explicațiile corespunzătoare. Va fi o lungă aventură, al cărui sfârșit nu cred că se va termina prea curând, însă nădăjduiesc că în câțiva ani voi avea suficient material video de pe urma căruia, cei interesați vor cunoaște tot ceea ce se poate cunoaște despre Țara Zarandului.

Nu cred că voi muta munții cu aceste materiale video. Însă, e clar că e mai bine decât nimic. Nu știm niciodată cum lucrează Dumnezeu, important este ca noi să facem ce putem și să nu așteptăm ca El să ne dea mură-n gură. Fiindcă n-o va face. Sper ca în timp, totuși, aceste materiale video să servească drept călăuză atât străinilor care și-ar dori să ne viziteze, cât și nouă, locuitorilor.

În acest prim episod am străbătut pădurile sălbatice dintre Luncoiul de Jos și Valea Arsului, în perioada în care culorile de toamnă erau la intensitate maximă. au fost două zile de aventură în care am descoperit peisaje minunate și oameni și mai minunați, care, printre altele, m-au învățat cum să fac vinars. Deși realitatea bate întotdeauna filmul, sper că veți fi curioși să urmăriți totuși și filmul, în care, sper eu, am redat cât de cât frumusețea unui mic colțișor al Țării Zarandului și atmosfera tomnatică a acestuia. Acestea fiind spuse, vă urez vizionare plăcută! Pentru a viziona materialul, accesați link-ul de mai jos. Aștept opiniile voastre!” a declarat Andrei Pletea în prezentarea superbului material video.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *