Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ilie Bolojan: Au început să fie montate grinzile la pasajul rutier peste calea ferată Oradea – Cluj

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat de curând că au început să fie montate grinzile la pasajul rutier peste calea ferată Oradea – Cluj.

„Au început să fie montate grinzile la pasajul rutier peste calea ferată Oradea – Cluj, pe centura Oșorhei.

Sunt 3 deschideri la acest pasaj: o deschidere centrală, cea peste calea ferată, lată de 32 de metri și două deschideri laterale, de câte 18 metri fiecare.

Se vor monta cele 8 grinzi ale deschiderii centrale. Montarea acestora se face cu restricții generate de asigurarea circulației trenurilor.

Până la sfârșitul săptămânii se vor monta și celelalte 16 grinzi de pe deschiderile laterale. Cu montarea acestora, stadiul lucrărilor la centura Oșorhei va depăși 50%.

În perioada următoare se va trece la realizarea armăturilor și la turnarea plăcii de beton ce va rigidiza grinzile.

Și la cele două poduri de pe centură au fost montate grinzile și se lucrează la armături. În primăvara anului viitor se vor finaliza toate lucrările, iar centura Oșorhei va fi deschisă circulației.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Bihor.

Centura Oșorhei, alături de celelalte centuri din zona metropolitană aflate în execuție, face parte din rețeaua de drumuri radiale ce vor descongestiona circulația la ieșirea din Oradea în anii următori” a anunțat Ilie Bolojan.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *