Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Petiție inițiată de Viorel Băltărețu: „Fără barieră la Tăietura Turcului!”. Se cere refacerea proiectului la pasajul de la Tăietura Turcului!

Deputatul USR – Viorel Băltărețu, posibil candidat la primăria Cluj-Napoca, a inițiat o petiție pentru desființarea barierei de la Tăietura Turcului, după dezbaterea de zilele trecute, la care primarul Emil Boc nu a participat și nu a trimis niciun reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca.

„În ultimele luni, am prezentat clujenilor toate variantele proiectului de pasaj de la Tăietura Turcului. Concluzia e clară: specialiști și clujeni deopotrivă consideră că varianta avizată de Primăria Cluj-Napoca este cea mai proastă dintre cele pe care le avem la dizpoziție. Proiectul  avizat păstrează bariera pentru șoferii care vin dinspre Tetarom și Gruia (timpul de așteptare la barieră va crește pentru toate direcțiile după darea în folosință a liniei Cluj-Episcopia Bihor). În plus, soluția de secol XIX reprezintă un pericol pentru pietoni, persoane cu dizabilități și bicicliști, care vor traversa în continuare peste linia ferată!

Soluția susținută de USR are toate avantajele: desființează trecerea la nivel cu calea ferată, urcă pe pasaj toate direcțiile de mers, asigură traversarea subterană de către pietoni, bicicliști, persoane cu dizabilități și este mai ieftină decât celelalte soluții.

Am invitat la dezbateri Primăria și CFR, care gestionează acum proiectul, după ce Primăria i l-a pasat. Nu s-a prezentat nimeni din partea celor două instituții. Primăria consideră că varianta actuală nu mai necesită dezbateri. Dar cetățenilor nu li s-a permis nici până acum să participe la o dezbatere publică pe acest subiect. Și e evident că nu sunt de acord cu soluția actuală. De aceea, îi invit să semneze petiția pe care am lansat-o în spațiul public: “Fără barieră la Tăietura Turcului!”. Voi transmite autorităților locale voința clujenilor, pentru ca măcar în ceasul al 12-lea să-și recunoască greșeala și să analizeze soluția noastră, superioară din punct de vedere al funcționalității, siguranței și costurilor”, a explicat deputatul Viorel Băltărețu.

Petiția poate fi semnată aici.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *