Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

La greu, PNL apelează din nou la Boc și Bolojan pentru 2024: Niciunul nu a stat preș la Cotroceni în ultimii 10 ani. Are curaj PNL să iasă din era Iohannis – Ciucă?

Sfârșitul de mandat al președintelui Iohannis cât și scăderea sa dramatică în încrederea românilor, reliefată de sondajele de opinie, îi fac pe liderii PNL să nu mai apeleze la serviciile sale electorale pentru 2024, mai ales că pentru cuplul prezindențial, vizitele în Africa par prioritățile sfârșitului de mandat.

Chiar dacă regimul Iohannis – Ciucă nu are la inimă liderii din nord-vestul țării, în special pe Emil Boc (pe care nu l-a uitat când îi făcea campanie Elenei Udrea) și Ilie Bolojan – care nu i-a lins clanța la Cotroceni niciodată, știe că acum are nevoie de tunurile electorale ale PNL din Ardeal, așa cum preziceam în urmă cu câteva luni – Patru pariuri pentru viitorul PNL: Bolojan, Tișe, Cionca și Dumitrel, proiecte și administrație pe pâine, nu trăncăneală politică la TV.

Astfel, liderii liberali au decis, luni dimineață, în ședința Biroului Politic Național, ca Lucian Bode să fie șef al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, au precizat surse liberale.

Totodată, din echipa de campanie vor face parte Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Ion Dumitrel, Emil Boc, Vasile Blaga și Ilie Bolojan.

„Aceştia sunt cei zece membri ai echipei centrale de campanie şi vor asigura structura organizatorică şi vor întocmi planul de abordare a alegerilor europarlamentare de la anul. Secretarul executiv al acestei comisii este domnul Remus Borza”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Are curaj PNL să iasă din era Iohannis – Ciucă?

Este o bună întrebare! Dacă va dori să câștige președinția, varianta Nicolae Ciucă este evident una cu puține șanse de câștig. Mai mult, voci din partid, timorate ce e drept, spun că epoca Ciucă – Iohannis ar trebui încheiată.

Și ce gest de independență mai mare ar fi față de niște muribunzi politici, decât preluarea partidului de triada Motreanu – Bolojan – Boc, ajutați de lideri cu experiență – Dumitrel, Tișe, Falcă, Cionca, Dumitrescu, Flutur și evident nume mai noi precum Sighiartău sau Burduja. Și să nu uităm de Eduard Hellvig.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *