Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

47 de străzi din Florești vor avea modernizat sistemul de iluminat public

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat modernizarea sistemului de iluminat public din comună. Conform celor anunțate de primarul din Florești, modernizările vor include aproape 1.000 de stâlpi noi, proiectul având o valoare de 4,5 milioane de lei. 

„Aproape 1000 de stâlpi noi vor fi modernizați sau înlocuiți cu corpuri de iluminat cu LED-uri, reducând semnificativ consumul de energie.

Proiectul in valoare de 4,5 milioane lei este finanțat din fonduri nerambursabile din cadrul «Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public».

Sistemul include senzori de telegestiune pentru gestionarea de la distanță a disfuncționalităților și va implica servere și licențe de sistem pentru o gestiune eficientă, evaluată la 1,02 milioane lei. 

Această modernizare urmărește îmbunătățirea serviciului public, sporirea siguranței pietonale, reducerea infracționalității și intervenții rapide în situații de urgență”, a transmis Bogdan Pivariu

Proiectul va fi implementat pe:

  •  6 străzi în Luna de Sus, cu o lungime totală de 6 km
  • 41 de străzi în Florești, însumând 30 km

„Reușim astfel să mai facem un pas important către o infrastructură durabilă, mai sigură și mai conectată digital!”, a mai declarat primarul din Florești.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *