Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Clujenii sunt invitați la dezbaterea Învinge Drogurile prin Educație. Oana Murariu: „Consumul de droguri face victime în fiecare zi”

Cluj-Napoca, 24 noiembrie 2023, Clujenii sunt invitați la dezbaterea ,,Învinge drogurile prin Educație”, dedicată prevenirii și combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor. Evenimentul va avea loc marți, 28 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Platinia Conference Hall, Calea Mănăștur nr. 2-6 și este organizat de Oana Murariu, deputat de Cluj și președinte USR Cluj. 

Consumul recreațional și repetitiv de droguri a evoluat galopant în ultimii ani în România, iar tinerii sunt categoria cea mai vulnerabilă. Conform specialiștilor, gimnaziul reprezintă perioada critică în care adolescenții pot cădea în capcana drogurilor. De aceea, prevenirea și combaterea consumului de droguri trebuie să înceapă de la vârste fragede, iar școala trebuie să aibă un rol esențial în educarea tinerilor asupra riscurilor pe care acesta le prezintă.

„Consumul de droguri face victime în fiecare zi. Toți am auzit sau cunoaștem direct drame generate de droguri. Și vârsta de la care apar astfel de probleme parcă scade în fiecare an. Este important să căutăm soluții prin care să putem face o diferență în bine în educarea tinerilor asupra riscurilor asociate consumului de droguri. Invit deopotrivă specialiști, profesori, părinți, elevi, reprezentanți ai mediului civic să ne fie alături la dezbatarea publică din 28 noiembrie. Împreună putem identifica soluții care să fie ulterior implementate și să dea o șansă în plus la o viață sănătoasă tinerilor noștri” declară Oana Murariu.

Conform ultimelor date oficiale ale Agenției Naționale Antidrog (ANA), în anul 2021, aproape 17% dintre cei cu vârste între 15 și 34 de ani consumaseră cel puțin un tip de drog, 10% consumaseră în ultimul an și aproape 7% chiar în ultima lună, procente aflate în continuă și vizibilă creștere în ultimii 2 ani.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *