Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Virșli delicioși din zona Bradului, după o rețetă care are peste 190 de ani: Cine îi face? Călin Marian ne răspunde!

Prefectul de Hunedoara, Călin Marian, își propune ca în perioada Zilei Naționale să prezinte produsele tradiționale românești. Și bine face. Fiecare politician ar trebui să facă asta, să promoveze măcar un producător local.

„Ziua noastră națională, a tuturor românilor, se apropie, așa că am decis să dau startul unei campanii de promovare a hunedorenilor, care, prin activitatea lor, pun la rang de cinste identitatea noastră locală, simt și trăiesc românește și reușesc să exporte suflul hunedorean la nivelul României, dar și dincolo de granițele țării.

Sursele noastre locale de inspirație, de aici, din Hunedoara, sunt extrem de variate și de numeroase, iar din acest motiv, îmi propun ca această campanie să aibă astăzi startul și să fie continuată și de acum încolo. Așadar, vă lansez provocarea de a-mi scrie (la adresa de e-mail calinpetrumarian@yahoo.com) povestea altor hunedoreni de care sunteți mândri.

Astăzi, m-am întâlnit cu Florean Alba, brădeanul care a dus Hunedoara în casele multor români, români pe care la fel ca și pe mine, i-a cucerit cu cei mai buni virșli din zona Bradului, realizați cu multă iscusință după o rețetă care are peste 190 de ani.

Carmangeria pe care o deține are peste 20 de sortimente de produse tradiționale autentice înregistrate, păstrate după vechile rețete ale bătrânilor noștri zărăndeni și moți.

Am povestit astăzi despre hituirea virșlilor, metoda prin care îi pune la afumătoare pe lemn de fag și prind culoarea naturală rumenită și mi-a mai spus că dacă pui suflet în mâncare, înseamnă că o transformi în adevărată hrană.

Am crescut cu virșli de Brad făcuți de familia Alba, produsul culinar făcut în Hunedoara, îndrăgit în toate colțurile țării.

Florean, felicitările mele pentru modul în care ai păstrat tradițiile, autenticul culinar hunedorean și românesc și le-ai pus la loc de cinste în lumea noastră modernă!” a prezentat excelentul produs de la Brad, Prefectul Călin Marian.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *