Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Mănăstirea Râmeț, una dintre cele mai vechi așezăminte călugărești din Ardeal. Negrescu: Voi continua să sprijin proiectele de protejare, conservare și promovare a patrimoniului din Alba

Noul președinte al PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu, a luat la pas județul Alba după recenta numire în fruntea filialei județene și în weekend a vizitat comuna Râmeț și Mănăstirea Râmeț – „Catedrala Ardealului”, una dintre cele mai vechi așezăminte călugărești din Transilvania 1377.

La frumoasa Mănăstire Râmeț, împreună cu destoinicul nostru primar Vasile Raica. Un loc al sufletului, un simbol al românismului din Ardeal, cu o comunitate bisericească care se apleacă spre nevoile oamenilor.

Mănăstirea Râmeț este considerată “Catedrala Ardealului”, fiind una dintre cele mai vechi așezăminte călugărești din Transilvania (1377). Demn de menționat este și faptul că de-a lungul timpului mănăstirea și biserica veche s-au aflat sub protecția lui Matei Corvin și a lui Mihai Viteazu.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură din Parlamentul European m-am implicat și voi continua să o fac în sprijinirea tuturor proiectelor de protejare, conservare și promovare a patrimoniului nostru cultural din județul Alba” a anunțat europarlamentarul Victor Negrescu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *