Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Oana Biriș, după împărțirea banilor către primăriile din Hunedoara: Fondul de Rezervă ca pușculiță politică personală, din care se împart bani când și cui vor ei

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul României a decis, în ședința de miercuri, 29 noiembrie, alocarea sumei de 1.580.907.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru plata unor cheltuieli curente și de capital și pentru continuitatea derulării unor programe de investiții din 3.044 de unități administrativ-teritoriale.

Ulterior repartizării acestor sume, inclusiv pe județul Hunedoara – Comunele Crișcior și Pui, cu burta goală după împărțirea fondurilor guvernamentale. Câți bani au primit primăriile din Hunedoara?, președintele USR Hunedoara, Oana Biriș, a criticat dur „împărțirea”: „Fondul de Rezervă ca pușculiță politică personală, din care se împart bani când și cui vor ei. Mai întâi prim-ministrul, apoi președintele CJ și la final primarul. Ceva de nepermis într-un stat democratic, european, dar, din păcate, în România a devenit o regulă.

Conform legii, Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.

Reiau, cheltuieli urgente sau neprevăzute.

Fondurile alocate de Guvern pentru UAT-urile din județul Hunedoara, și din toată țara, vor fi folosite, și anul acesta, pentru acoperirea cheltuielilor curente și de capital ale autorităților locale, pentru finanțarea lucrărilor de infrastructură și pentru cofinanțarea unor proiecte realizate prin fonduri europene.

În traducere simplă, bani alocați pentru a cumpăra susținere.

Proiectele la nivel local trebuie susținute, dar pe criterii transparente și obiective.

Pesede, fie el cu roșu sau cu galben, alocă fonduri strict pe criterii politice.

Nu sunt surprinsă, dar, din nou, doar românul de rând decontează prin măsuri de austeritate. Conducătorii își fac, ca de obicei, cadouri din pix, pe criterii politice, în timp ce ne îndatorează, pe fiecare dintre noi, cu zeci de mii de lei pentru dobânzile generate de împrumuturile statului.

Împrumuturi pentru a finanța firme de partid (PNDL, Anghel Saligny etc.), scheme de afaceri pe banii statului, subvenții, noi angajați la stat, sporuri noi, salarii mărite la stat, pensii speciale, companii de stat falimentare și tot felul de cheltuieli de lux pentru ei și ai lor. Anul viitor putem schimba asta!” a precizat liderul USR Hunedoara pe o rețea de socializare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *