Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(OPINIE) Andrei Pletea: Dragi influensări, ciocu’ mic! Dacă voi „nu aveți ce sărbători” de 1 Decembrie, noi avem!

Ca în fiecare an, în zilele premergătoare Zilei Naționale, încep să răsară, ca muștele la încept de primăvară, prin mass media, tot felu’ de nulități dornice de atenție care-și zic mai nou „influensări”, și care în spatele unui text elaborat despre „adevăratul patriotism”, ne aduc la cunoștință că ei nu ar avea ce sărbători și despre cât de inutilă ar fi celebrarea acestei zile.

Ni se aduce la cunoștință, într-un mod foarte înțelegător, blând, calm și aparent deloc pătimaș, despre cât e de important să fim partioți în tot timpul anului, nu doar acum. Ni se vorbește ca unor copii de grădiniță că da, e bine să ne amintim de trecut și să ne respectăm eroii, dar numai în inimile noastre și nu vocal, fiindcă vezi-doamne vorba multă fără faptă, ar fi sărăcia omului, iar Mihai, Ștefan și Corvine și-ar dori să vadă niște fapte, nu niște vorbe. De-asemenea, în discursul lor, pe-acolo pe undeva trebuie să apară cuvintele cheie precum „hoție”, „corupție”, „sărăcie” și desigur – „Dragnea” și „PSD”, ca și cum ar avea vreo legătură cu Ziua Națională. Apoi ne vorbesc foarte împăciuitor despre cum o zi atât de importantă precum 1 Decembrie a ajuns să fie mai degrabă un fel de bâlci, în care oamenii stau pe stradă la cozi la sarmale pe gratis, și vezi-doamne, aici e problema, domnelor și domnilor, că stând la coadă la sarmale, acei bieți oameni ar rata esența zilei de 1 Decmbrie, păi se poate așa ceva?

Dintre aceste nulități care-și spun „influenceri”, cele care sunt mai puțin nule și care spre deosebire de nulitățile care sunt nule din cap până-n picioare au reușit să citească de la cap la coadă mărețele opere ale lui Dan Brown și autobiografia Michaellei Obama, ne aduc aminte în treacăt și că acum facem parte din Comunitatea Europeană, și că drumul nostru nu este spre trecut, ci spre viitor, și că toți marii eroi ai țării de fapt și-ar dori ca noi să ne îndreptăm într-acolo privirile, deoarece acolo este viitorul României. Iar apoi, vine și concluzia, cum că „adevăratul patriotism” se află în inimile noastre, nu pe stradă cu steagul în mână. Știți refrenul, nu mai are rost să dezvoltăm subiectul.

În spatele acestor refrene și textulețe se află de fapt o propagandă profund anti-românească și toate acestea sunt doar paravanul unor sentimente de ură și de dispreț față de tot ceea ce înseamnă Simbol Național. Noi, românii, ne strângem pe stradă nu pentru a defila cu faptul că avem încă WC în fundul curții sau drumuri de pământ în centre de orașe, ci ne adunăm fiindcă vrem să dăm gir unui simbol: Ziua Națională. Iar prin faptul că noi suntem acolo, cu steagurile în mână, sau la coadă la sarmale, noi cinstim sacrificiul pe care l-au făcut înaintașii noștri pentru a avea noi o țară, și valorile care au stat la baza acestui sacrificiu – Credința, Limba, Familia, Națiunea și Libertatea.

Ceea ce urăsc acești pui de marxiști la toate manifestările de 1 Decembrie este faptul că prin noi, cei care defilăm cu steaguri pe străzi, toate aceste valori menționate mai sus și pe care ei le urăsc capătă cuvânt, iar cuvântul înseamnă putere! De ce nu s-au trezit acești nimeni, care defilează cu așa-zise valori precum „toleranță” să trâmbițeze și la protestele #resist că „adevărata democrație s-ar afla la noi în suflet, nu în Victoriei”! Eii, acolo nu e voie, fiindcă acolo erau ei cei din linia întâi! Fac ipocriții pe lupii moralizatori cu mișto-uri de doi bani la adresa oamenilor simpli care stau la coadă la sarmale, dar tac mâc atunci când în marile capitale ale Europei stă lumea la coadă la mâncare de pomană, că deh.. acolo nu e 1 Decembrie, ci e „street food”, iar acolo nu sunt mici și sarmale, ci brânză Camombert și e mai cul! Bine, acum, pe de altă parte, sunt bune și cozile la sarmale și la mici și sunt promovate la maxim, mai ales cele din Obor, dar numai dacă sunt folosite pe post de momeală pentru ca oamenii să se înțepe, că deh, dacă tot suntem nulități, de ce n-am fi niște nulități duplicitare?

Acești „influenceri” sunt tot aceiași care ne spun să nu mergem la biserică, întrucât credința se află „aici”, și pun mâna pe locul unde intuiesc ei că s-ar afla inima. Însă până la urmă știți ce contează? Că într-o singură zi, tot ceea ce încearcă să facă aceste nulități într-o viață se dărâmă, în fața Catedralei din Alba Iulia, iar oamenii se ancorează și mai mult în valorile pe care stimabilii le urăsc: Credința, Limba, Familia, Națiunea și Libertatea.

Dragi „influenceri” : dacă tot ceea ce am zis eu este greșit, iar voi nu mai puteți de iubire față de valorile pe care le girează manifestările din această zi, vă anunțăm că aveți 344 de zile pentru a ne aminti că nu am legat Clujul și Iașiul de București cu autostradă și de a face ceva în privința asta, dacă chiar vă interesează, dar de 1 Decembrie, mai bine tăceți. Fiindcă noi de 1 Decembrie sărbătorim. Iar dacă alegem să sărbătorim Unirea mâncând sarmale, e fix problema noastră. Fiindcă dacă voi nu aveți ce sărbători de 1 Decembrie, noi avem!

Despre Andrei Pletea

Am terminat Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea din Cluj-Napoca la secția pictură, am terminat Facultatea de Geografie la secția Hidrologie și meteorologie, iar în prezent lucrez în domeniu ca meteorolog la Stația Meteo de pe Vârful Vlădeasa. De-asemenea, îmi dedic o mare parte din timpul liber politicii, dar și promovării României prin fotografie și video.

Sunt pasionat de istorie, literatură, munte, ciclism, alergare, fotografie, arhitectură.

Sunt interesat de politică, religie, filozofie, iar ca orientare politică sunt de dreapta: naționalist.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *