Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Peste 10.000 de persoane sunt prezente la Marșul Unirii, organizat de AUR în Alba Iulia: Demonstrație de forță a naționaliștilor cu George Simion în frunte

Peste 10.000 de persoane participă, vineri dimineaţă, de 1 Decembrie, la un marş al Unirii organizat de AUR, la Alba Iulia. Naționaliștii scandează „Trăiască, trăiască şi-n florească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” şi „Basarabia e România”.

Naționaliștii au pornit de la Gara Alba Iulia, în frunte cu liderul AUR, George Simion, şi urmează să ajungă la Catedrala Încoronării. Trenul Unirii, cu care au venit o parte dintre participanţi, a fost întâmpinat în mai multe gări de oameni cu drapelul tricolor. 

Naționaliștii au un banner pe care scrie „Moldoveni, ardeleni, munteni, toţi suntem români”, iar cei mai mulţi participanţi au steaguri tricolore. Ei scandează “Trăiască, trăiască şi-n florească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” şi “Basarabia e România”.

Printre participanţii la această manifestare se află Claudiu Târziu, Ramona Ioana Bruynseels, Mugur Mihăescu, Ilan Laufer, Daniel Florea dar și liderii ardeleni ideologul naționalist Mircea Mincea, liderii județeni Tiberiu Bârstan (HD), Cristian Sipoș (CJ) și Diana Noane (BH) evident și deputatul Ilie Coleșa.

Vă reamitim, liderul AUR, George Simion, a primit, joi, de Sfântul Andrei, distincția „Crucea Șaguniană” din partea Mitropolitului Ardealului ÎPS Laurențiu Streza.

Recunoașterea vine în semn de apreciere a contribuțiilor lui George Simion la „promovarea valorilor creștine și a identității naționale românești”, iar distincția a fost acordată cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, considerat ocrotitorul României.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *