Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

România zi de zi: Ce a făcut un privat de 1 Decembrie? A vândut și livrat frigidere! Matei, către un bugetar: „Am puterea ca la scadență să vărs în Trezorerie cel puțin leafa ta”

Cât de greu este să susți o afacere de succes în România? Foarte greu. Succesul implică muncă, determinare, seriozitate și mult timp dedicat iar la „privat” dacă vrei să reușești nu există nici duminică și nici sărbătoare. Ce a făcut un privat de 1 Decembrie?

Este vorba despre Raul Matei, un comerciant din orașul Brad, județul Hunedoara, care de 1 Decembrie a vândut și livrat frigidere.

Între câteva frigidere vândute și livrate, Matei a relatat despre cum trăiește el 1 Decembrie: „M-am tot gândit dacă mi s-ar pune astăzi întrebarea ,, De ce ești mândru că ești român?” și aș avea doar o singură variantă de răspuns, ce aș spune.

Probabil aș avea următoarea intervenție.

Sunt mândru că vând aragaze, că vând frigidere la propria-mi afacere.

Atât. Apoi aș dezvolta.

În acest fel contribui la bugetul consolidat de stat, la plata tuturor investițiilor, a cheltuielilor administrative, la plata salarială a întregului aparat bugetar, la plata indemnizației Președintelui României… a angajatului ,,șef” Termica Brad ( membru PSD și consilier local ) & familia, a micuțului șef de la compania de apă și canal, a fetelor unse în funcții de partid, degrabă hăhăitoare pentru păstrarea privilegiilor, și nu în cele din urmă, la indemnizația și pensia specială, nesimțite, a primarului de Brad.

În lumina ultimelor întâlniri administrative, cu repetatele bășcălii din partea unui ales local mic, dar care se vrea dintâi, care ar trebui să fie recunoscător și să găsească soluții să ajute pe fiecare antreprenor care contribuie la bugetul de stat, mă simt obligat să le atrag atenția public. Și le spun așa:

O meserie, o îndeletnicire, oricare ar fi aceea, de la măturător de stradă, la tâmplar, zugrav, fochist, la cel care vinde mici în piața locală… și până la it-istul tocilar 😉 sau la astronautul de la NASA… și culminând cu bugetarul de astăzi, situat în vârful piramidei privilegiilor, dacă e făcută corect, cu cinste și demnitate, cu implicare și pasiune nu e cu nimic mai prejos una față de alta.

Să iei în derâdere și bășcălie ieftine, tu ca bugetar și ales local, plătit din plus valoarea și munca privaților, a celor care îți susțin mediul și modul de viață luxoase arată și întărește faptul că România încă nu s-a însănătoșit.

Ea încă nu poate fi mândră cu această clasă politică tradițională. Încă nu își poate spune de ziua ei, La mulți ani!

Însă eu sunt mândru că sunt român, că sunt antreprenor și ales local, că apăr România din minoritatea opoziției și că reușesc alături de ceilalți privați să îți plătim salariul, să îți plătim măririle și privilegiile funcției publice.

Și mai sunt mândru că sunt bășcălia ta.

Asta îmi întărește sentimentul că în frustrarea ta mă admiri și te rogi să am puterea ca la scadență să vărs în Trezorerie cel puțin leafa ta.

Mândru că sunt vânzător de aragaze, frigidere… la propria-mi afacere care îți asigură lună de lună salariul de bugetar privilegiat.

De ziua României, de ziua mea, am făcut ceea ce îmi place și mă face să fiu un om mai bun: am vândut și livrat frigidere. La mulți ani!” a scris Matei pe rețeaua de socializare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *