Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Mai multe drumuri și gospodării din Apuseni au fost inundate: Cum se circulă în zona Abrud – Câmpeni?

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a convocat la sediul Instituției prefectului reprezentanții principalelor instituții cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidro-meteo periculoase din ultimele zile.

„Cu privire la manifestările fenomenelor hidro-meteo periculoase, vă reamintim că în data de 01.12.2023, a fost în vigoare o avertizare COD ROSU hidro având prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul din bazinul hidrografic Arieş – bazin amonte S.H. Câmpeni.

De asemenea, în ultimele zile, partea de nord vest a județului s-a aflat sub avertizare COD PORTOCALIU meteo privind cantități însemnate de apă, avertizare COD PORTOCALIU hidro având prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici și atenționare COD GALBEN de intensificări ale vântului, viscol și ninsori însemnate cantitativ.

În urma manifestării acestor fenomene și în urma informațiilor primite de la instituțiile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență, situația se prezintă astfel:

În ceea ce privește circulația pe drumurile naționale, echipajele SDN Alba au intervenit astfel:

  • District Câmpeni a intervenit pe DN 75 pentru îndepărtare arbori căzuți și aluviuni de pe carosabil cu 2 oameni și 2 utilaje;
  • District Scărișoara a intervenit pe DN 75 pentru îndepărtare arbori căzuți și aluviuni de pe carosabil cu 10 oameni și 2 utilaje;
  • District Abrud a intervenit pe DN 74 pentru îndepărtare arbori căzuți și aluviuni de pe carosabil cu 4 oameni și 2 utilaje.

La această oră nu mai sunt raportate drumuri naționale cu circulație blocată.

În ceea ce privește circulația pe drumurile județene, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Poiana Vadului intervine cu un buldoexcavator în urma unei alunecări de teren pe DJ 750 B, lucru semnalat prin SNUAU112” au anunțat oficialii Prefecturii Alba.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *