Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

România a intrat în Alianţa Solară Internaţională. Iohannis: Sunt foarte bucuros că România se alătură astăzi Alianței Solare

foto: Administrația Prezidențială

România a intrat în Alianţa Solară Internaţională a anunțat preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a declarat că „acest lucru arată angajamentul ferm al României de a deveni o țară neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon”.

Șeful statului a mai explicat că „România urmărește să își extindă capacitatea de producere a energiei solare și să îmbunătățească accesul național la energia electrică solară la prețuri accesibile”.

„Sunt foarte bucuros că România se alătură astăzi Alianței Solare Internaționale. Acest lucru arată angajamentul ferm al României de a deveni o țară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și prin utilizarea surselor regenerabile de energie. Această decizie importantă va crește securitatea energetică a țării noastre. Alianța Solară Internațională a fost fondată în marja COP21 la Paris grație eforturilor vizionare ale Indiei și Franței, pentru care suntem cu toții recunoscători. Doresc, de asemenea, să îmi exprim aprecierea față de celelalte țări membre ale Grupului Director ISA: Australia, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii”, a declarat Klaus Iohannis.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *