Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Un eveniment istoric va avea loc pe Lună în 20 ianuarie

Exploratorul lunar al Japoniei a intrat cu succes luni pe orbita Lunii, a anunţat agenţia spaţială a Țării Soarelui Răsare, urmând ca nava spaţială să aselenizeze pe 20 ianuarie, dacă misiunea se va desfăşura conform planului, transmite Kyodo.

Sonda Smart Lander for Investigating Moon (SLIM) a fost introdusă cu succes pe orbita lunară luni la 16:51 ora Japoniei (07:51 GMT), a anunţat agenţia spaţială japoneză (JAXA) într-un comunicat.

H2A, racheta care a transportat micul modul lunar SLIM, supranumit „Moon Sniper”, a decolat din arhipelag în septembrie, sub privirile a peste 35.000 de persoane care au urmărit evenimentul pe YouTube.

Japonia intenţionează să devină a cincea ţară care va plasa un explorator pe suprafaţa lunară, după fosta Uniune Sovietică, Statele Unite, China şi India, pe fondul intensificării competiţiei globale în domeniul spaţial.

SLIM este conceput pentru a testa o tehnologie ce permite aterizări punctuale pe suprafaţa corpurilor gravitaţionale, cu o precizie fără precedent de mai puţin de 100 de metri faţă de ţintele vizate, spre deosebire de navele de aterizare convenţionale care, de obicei, au o precizie de câţiva kilometri, potrivit Agenţiei japoneze de explorare aerospaţială.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *