Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Se vinde casa iubitei lui Eminescu, celebra Veronica Micle. Negru: „Istoria la vânzare, bucată cu bucată”

Casa în care Veronica Micle a locuit împreună cu soţul ei Ştefan Micle în Iaşi, de pe strada Nicolae Gane, a fost scoasă de curând la vânzare.

Casa construită în anul 1897, aflată în Iași, mai exact, pe strada Nicolae Gane nr. 401, se vinde la un preț mediu (dată fiind valoarea simbolică a clădirii): 725.000 de euro. Casa are 6 camere, 2 băi, 2 magazii şi un garaj. Deși anunțul a fost publicat de mai mult timp, se pare că mulți clienți nu are pentru moment.

Casa Veronicăi Micle din Iași, în care a locuit cu soțul ei, a fost scoasă din Lista monumentelor istorice, prin ordin al Ministrului Culturii în 2021, deşi a fost prima dată clasată în lista monumentelor istorice de interes local în 1992, a fost scoasă, recent, la vânzare pe o celebră platformă de profil.

Clădirea a fost scoasă la vânzare chiar dacă una dintre locatarele imobilului a cerut declasarea din lista monumentelor istorice în anul 1997, stabilindu-se că imobilul „nu are valoare memorialistică şi nici elemente arhitecturale deosebite”, decizia oficială a fost luată de magistraţii Curţii de Apel abia în 2021.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *