Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Beiuș, Medellín de România: Doi tineri din Beiuș și unul din Finiș sunt cercetați pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii B.C.C.O. Oradea – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au efectuat 22 de percheziții domiciliare, pe raza județului Bihor, pentru documentarea activității infracționale a doi bărbați de 31 și 25 de ani din municipiul Beiuș, județul Bihor și a unuia de 25 de ani din comuna Finiș, județul Bihor, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceștia ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy și 2MMC), către consumatori din județul Bihor.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate diferite cantități de substanțe interzise, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

În urma documentării activității infracționale, s-a dispus reținerea celor trei bărbați, iar în cursul zilei de 23 ianuarie a.c, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *