Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(OPINIE) Voicu Ienci: Cluj 2024, pușcăria denumită complex rezidențial

Clujul are cateva micro-cartiere cu staif, denumite pompos complexe rezidentiale, in care, celor care au cumparat la preturi ridicol de exorbitante, li s-a promis marea cu sarea si paradisul pe pamant.

Trec peste faptul ca, dupa ani buni, mare parte din facilitatile folosite la comun si care constituiau carligul de agatat pentru aruncat cu banii, nu functioneaza din varii motive -investitorul si-a luat talpasita, chestiile respective sunt prea scumpe sa fie intretinute corespunzator si asociatiile incearca sa scape de gauri negre in buget (piscine, lacuri artificiale, sali de nu stiu de care nu sunt chiar de ici, de colo).

In goana dupa profit, firma de investitii a dramuit fiecare centimetru patrat ca sa il vanda, scotand bani din piatra seaca, in conditiile unor lacune legislative.

Asa se face ca nu mai ramane nici un loc de parcare pentru cineva venit in vizita in complexul rezidential de fite. Practic, fraierii (printre care si subsemnatul), nu mai pot primi pe nimeni -ca e unchiul de la tara, parintii sau prietenul din alt oras, pentru ca omul trebuie sa isi parcheze masina la dracu in praznic sau si mai departe.

Normal ar fi fost ca, pentru astfel de imprejurari, sa existe locuri de parcare prevazute si folosite ca atare.
Treaba se complica si mai nasol, cand vine vorba de masinile comisionarilor, curierilor, celor care transporta mobila sau presteaza alte servicii la domiciliul clientilor. Astia, saracii, au inceput sa fuga de complexele de fite ca dracu de tamaie, pe buna dreptate, cand probabilitatea de a fi bruscati sau umiliti de paznicul de la bariera sau luati in suturi de vreun vecin excitat a devenit foarte mare.

Si paznicul strange, la randul sau, surubul, atata timp cat e si el strans si amenintat de un grup de psihopati, specialisti in reclamatii, apostrofarea vecinilor, inventarea si impunerea regulilor care mai de care mai teribile si absurde.

Ii recunoasteti usor -sunt fie membri in conducerea asociatiei de prorietari, fie creatori vartosi de continut pe grupurile de Whats-App sau Facebook ale complexului, unde cauta permanent scandal.

Unele subiecte merita puse pe tapet -nu e normal sa parchezi pe locurile prorietate personala, sa desenezi peretii scarii blocului, sa-ti lasi rahatul -al tau sau al cainelui, in lift sau pe spatiile comune, dar sa ajungi sa dezbati o masina pitita unde nu incurca pe nimeni sau care a stat zece minute sa rezolve problema unui vecin, sa iti iei vecinul la plezneala ca a intarziat cu niste prieteni la bancuri si  sau ca are un copil care alearga prin casa sau ca isi renoveaza apartamentul, mi se par actele unui psihopat care uraste oamenii si, probabil, se uraste si pe el insusi.

In 2024 asta se intampla in Cluj si asta e preocuparea de capatai a unor clujeni, carora le cam lipseste activitatea sociala si profesionala, avand timp berechet sa se afirme si ei undeva.

De cate ori ma uit la telefon, il gasesc plin de mesaje, din partea mereu a acelorasi 10-15 persoane, pentru care aranjarea si normarea vietii vecinilor a devenit scopul vietii lor.

Nu demult am reactionat cu dumnezei si sfinti, pentru ca mi-a ajuns. Nu era despre mine subiectul discutiei (nici macar nu locuiesc acolo si nu am chiriasi care sa fi produs probleme), nu m-am aparat si nu m-am eschivat de la ceva. Am luat apararea omeniei in fata rautatii pure si a frustrarilor aruncate gratuit spre oameni nevinovati.

In 2024, la Cluj, viata in apartamente de sute de mii de euro, in complexul visat si vandut la bucata si la suprapret, abadonat de investitorul care si-a facut plinul, arata altcumva decat in povestile proiectate. Dupa ce basmul de inceput s-a destramat, a ramas realitatea puscariei, unde sute de oameni isi duc zilele la cheremul si dupa regulile psihopatilor de serviciu -cetateni activi in perimetru, activisti civici cu prea multe de observat si acuzat, care iau atitudine in absolut orice, mai putin in viata lor searbada si trista.

Despre Voicu Ienci

Absolvent al Facultatii de Drept -Universitatea Babes-Bolyai (2000) si al Certificatului Profesional in Management -The Open University (U.K. 2013), Voicu Ienci este antreprenor si pasionat de istorie si politica.

Ideologic, este profund atasat conservatorismului clasic si un apropiat al viziunilor crestine pro-viata si pro-familie

Loading

2 thoughts on “(OPINIE) Voicu Ienci: Cluj 2024, pușcăria denumită complex rezidențial

  1. dacă orele de liniște sunt respectate, reclamațiile sunt absurde! dacă nu, textul tău devine absurd, fiindcă la bloc ne permitem mai puține ca la casă, nu răbdăm mai multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *