Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Florin Oancea face un mișto crunt de Bârstan: „Trebuie să știe să citească”. Despre votul negativ al consilierilor AUR pe bugetul Devei: Păi când nu votează bugetul, practic blochează activitatea Devei

Primarul din Deva, Florin Oancea, a făcut un mișto crunt de liderul AUR Hunedoara, Tiberiu Bârstan, în emisiunea Cea mai Buna Dimineata și i-a criticat pe ambii consilieri ai AUR Deva că nu au votat bugetul orașului pe 2024.

„La fiecare ședință, de la funcționar în jos, toți funcționarii, „suntem incompetenți”, „să ne dăm demisia”, tot așa spun și Bârstan și Mane.

Măi oameni buni, după aproape 4 ani în Consiliul Local Deva, sunt filmări făcute, ei (n.r. Tiberiu Bârstan și Marius Mane) au crezut că aprobarea bugetului municipiului Deva se face cu 15 voturi. Nu majoritatea simplă, 11 voturi din 21. Când am avut 14 voturi pentru, amândoi au sărit în sus „n-o trecut bugetul, n-o trecut bugetul, sunt numai 14” păi măi prieteni, voi nu știți legea administrației publice locale, trebuie 11 voturi nu 15, cu 14 a trecut, 14 e mai mult decât 11, ei credeau că aprobarea bugetului se face cu 15 voturi.

El (n.r. Tiberiu Bârstan) spune acuma că bugetul a trecut pe repede-înainte, păi, bugetul a fost în dezbatere publică o lună de zile dar trebuie să știe să citească.

Cum să nu fie în dezbatere publică? De ce spune el (n.r. Tiberiu Bârstan) că pe repede-înainte? Păi spun de ce, pentru că hotărârea de guvern prin care s-au aprobat din fondurile de rezervă bugetară 850 de milioane pe țară, din care s-au repartizat către municipiul Deva 74,6 milioane care după ce s-a aprobat hotărârea de guvern, apoi publicat în Monitorul Oficial, nu știe dl. Bârstan, habar nu are din astea, după care a trebuit să vină la finanțe documentele și documentele de la finanțele din județul Hunedoara, din Deva, ne-au parvenit documentele la primărie, și normal că suma respectivă de bani am prins-o în bugetul ăsta. Cum să nu o prindem în bugetul ăsta?

Bugetul a fost pus în transparență publică fără banii din Fondul de Rezervă Bugetară, că nu știam că ne dau sau cât ne dau, dar mai mult decât atât în timpul ședinței, la discuții, a avut loc dezbaterea publică dar de aceea au durat o oră și jumătate discuțiile, așa spune legea.

Dacă ei nu au votat bugetul, e rea voință măi fraților. Bugetul Devei nu înseamnă doar un capitol, e tot bugetul municipiului Deva cu cheltuieli de funcționare și dezvoltare. Păi când tu nu votezi bugetul, practic blochezi activitatea unui oraș” a declarat primarul din Deva, Florin Oancea.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *