Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Raul Matei: Comasarea alegerilor înseamnă întoarcerea la partidul unic, la partidul comunist

Unul dintre liderii USR Hunedoara, Raul Matei, atrage atenția asupra faptul că decizia comasării alegerilor electorale în România anului 2024 înseamnă de fapt întoarcerea la partidul unic, la partidul comunist.

„Din capul locului premisele acestor discuții nu au fost niciodată interesul cetățenilor, mai ușoara identificare/înțelegere a procesului de vot și a candidaților sau economia la bugetul țării. Nu!

Sunt strict calcule matematice și sociologice de obținere a unui rezultat electoral cât mai exact astfel încât să îndestuleze cât mai mult beneficiarii direcți a celor 2 partide presupuse de opoziție prin ,, ideologia” asumată prin Statut și declarată public. 😉 Adică PSD și PNL.

Comasarea alegerilor electorale în România anului 2024 înseamnă de fapt întoarcerea la partidul unic, la partidul comunist, la dictatura nord coreană, la Rusia lui Putin…

În această ecuație catastrofală votul către opoziția ,,imperfectă”, dar care a livrat mult chiar și în aceste condiții vitrege, e mai mult decât imperativ.

Absența opoziției reale și sănătoase echivalează cu întoarcerea în comunism, cu întoarcerea la dictatura ceaușistă.

Imaginați-vă un astfel de scenariu, mulți dintre voi l-au trăit din păcate. Ascultarea ,,Europei Libere” echivala cu hărțuirea, cu închisoarea.

Neînscrierea în PCR echivala, de asemenea, cu un linșaj acerb pe toate palierele conviețuirii sociale. Era capăt de viață, socială, culturală, profesională…

Amintiți-vă de colectivizare, de raționalizarea resurselor, de Canal, de închisorile comuniste în care și-a găsit sfârșitul elita societății, cutremurați-vă la ,,Sfinții Închisorilor”, amintiți-vă de ,,pana” de curent zilnică, de securitate, de informatori, de unicul post de televiziune, de închiderea granițelor țării și a libertății de mișcare…

Toate astea au șanse mari să se reîntoarcă acum. Sunt destui indivizi și vectori de opinie în România care ne vor afară din UE și apropiați ai politicilor putiniste.

Despre asta este vorba acum. Nu despre ,,avantajele” noastre, ci despre menținerea cu orice preț a beneficiilor proprii și a controlului absolut. A acelora care își negociază de atâta timp în spatele ușilor închise propriile interese. Și care nu se mai sfârșesc.

Chiar dacă asta înseamnă ca cei doi ,,dușmani” să își unească destinele într-un mariaj nefiresc.

Totusi, mă simt dator să avertizez ca votul împotriva acestei căsătorii să nu fie contabilizat de facțiunile ultra naționaliste sau de partidele extremiste care își mâzgălesc însemnele de partid pe steagul național.

Absența și suprimarea opoziției oneste dintr-o societate care se vrea democrată echivalează cu dictatura, cu totalitarismul. Cred că nimeni dintre noi nu-și dorește asta” a precizat consilierul local din Brad, Raul Matei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *