Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

O primărie din Crișana vrea să readucă Diaspora acasă: Ce le oferă românilor din Italia, Franța sau Spania?

Mircea Braiti este unul dintre primarii vizionari ai României, un gospodar care nu s-a mulțumit doar să modernizeze comuna Buteni, ci mai mult, încearcă să o repopuleze cu români plecați la muncă în Italia, Franța, Spania sau alte țări din UE.

„Începând cu luna martie, Primăria comunei Buteni, jud. Arad, prin Centrul de Informare și Promovare Turistică, lansează proiectul „Buteniul, poate fi și casa ta!”

Prin acest proiect dorim să venim în ajutorul românilor de pretutindeni care își caută o casă la țară, dar totodată și locuitorilor din Buteni – cu satele aparținătoare Cuied, Paulian și Berindia, care doresc să vândă, noi facilităndu – le acest lucru, prin promovarea pe rețelele de socializare, în special pe grupurile specifice.

Comuna Buteni a suportat în ultimii ani o dezvolatre continuă în infrastructură și educație, dar nu a uitat nici de celelate aspecte sociale, culturale și demografice, tocmai din acest motiv dorim să credem că vor crește puțin câte puțin, în viitorul apropiat” au precizat oficialii primăriei.

Ce le oferă românilor din Italia, Franța sau Spania?

Dacă vă puneți întrebarea „De ce aș locui în Buteni?” am putea răspunde pentru că aici veți găsi o zonă frumoasă, dar în același timp și dezvoltată:

  • infrastructură și utilități ( apă, canalizare, străzi asfaltate, iluminat public led etc);
  • educație – Școala primară și gimnazială la standarde europene și acreditată Erasmus;
  • religie – Biserica Ortodoxă Buteni cu hramul Buna Vestire, Biserica Crestina Baptistă “Emanuel” Buteni, Biserica romano – catolică „ Sf. Ioan de Nepomuk”;
  • sănătate – dispensar uman, cabinet stomatologic, doua farmacii, asistent medical comunitar;
  • economic – locuri de muncă în Buteni și în împrejurimi ( Sebiș, Ineu);

Pentru cei interesați care doresc să participe in acest proiect, vă rugăm să luați legătura cu Cosmina Andraș – Primăria Buteni. Tel: 0257-320129

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *