Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Adriana Cristian: În cartierele vechi din Cluj-Napoca sunt școli, în cartierele noi nu sunt! Boc nu a avut o viziune când s-a dezvoltat orașul!

Consilierul local USR Adriana Cristian, candidat al USR Cluj la europarlamentare dar și la legislativul local clujean a prezentat situația unităților de învățământ din cartierele Clujului, într-o conferință de presă organizată la sediul USR Cluj, miercuri, 6 martie.

„Domnul primar vorbește de multe ori ca un primar la primul mandat. Sunt cartiere noi care s-au dezvoltat în ultimii 20 de ani în care era loc de școală acum 20 de ani. Faptul că nu a avut o viziune când s-a dezvoltat orașul ne duce acum în situația de a avea anumite cartiere unde nu există școli.

Știți ce este suprinzător? Dacă cunoașteți Clujul, veți vedea că unele cartiere precum Gheorgheni sau poate Mănăștur sunt cartiere care au școli, adică cartierele vechi au fost construite gândindu-se la infrastructură. Problema este la cartierele noi care s-au dezvoltat acum în mandatele domnului primar.

Și în viitor trebuie să învățăm să nu mai facem greșeala asta, adică dacă dai drumul la dezvoltare în zona de nord, trebuie să faci acolo o școală. Am venit și am propus hub-ul din Bună Ziua pentru că cartierul s-a dezvoltat enorm în zona de tineret dar nu avea o școală. Slavă Domnului, au acceptat-o! Am mai propus zona Câmpului, pentru că o altă zonă este zona Edgar Quinet, care este practic un cartier și care nu este deservit de o școală. Găsești soluții doar dacă le cauți” a declarat consilierul local Adriana Cristian.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *