Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ilie Bolojan: 4 pasaje rutiere urmează să fie construite la ieșirile din Oradea

Săptămâna trecută, în ședința Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, au fost avizate documentațiile tehnice ale celor 4 pasaje rutiere care urmează să fie construite la ieșirile din Oradea. Este ultimul aviz necesar pentru a încheia procedura de promovare a acestor proiecte.

„Cele 4 pasaje urmăresc să descongestioneze circulația la ieșirea spre Cluj, Arad și Satu Mare, amplasamentul fiind prezentat în hărțile alăturate.

Până la începerea efectivă a lucrărilor, estimată în vara acestui an, mai avem de parcurs următoarele etape:

  • Emiterea Ordinului Ministrului Transporturilor pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai celor 4 pasaje, în cursul săptămânii viitoare;
  • Finalizarea de către proiectanți a proiectelor tehnice și realizarea auditului de siguranță rutieră, până la sfârșitul lunii martie;
  • Avizarea proiectului tehnic în CTE CNAIR și emiterea autorizațiilor de construire, până la jumătatea lunii aprilie;
  • Organizarea procedurilor de licitație pentru selectarea constructorilor pasajelor. Până la sfârșitul lunii aprilie ne propunem să publicăm documentațiile de licitație;
  • Stabilirea câștigătorilor și începerea lucrărilor. Ne propunem ca până la sfârșitul lunii august să începem lucrările.

Aceste proiecte sunt rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri europene.

La sfârșitul anului viitor, după finalizarea pasajelor, circulația la ieșirile din Oradea se va face mai fluent, cel mai mare câștig fiind pe Calea Aradului” a anunțat Ilie Bolojan.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *