Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Pompierii au stins mai multe incendii de miriște în Tarcea, Salonta, Zece Hotare și Surduc

În intervalul orar 17.40 – 23.45, echipajele de pompieri militari ale Stației Valea lui Mihai, Detașamentului Salonta, Stației Aleșd și Detașamentului 1 Oradea au intervenit în localitățile Tarcea, Salonta, Zece Hotare și Surduc, unde au acționat pentru stingerea a patru incendii produse la două terenuri virane și la două pășuni.

Evenimentele menționate, soldate cu arderea vegetației uscate pe o suprafață de circa cinci hectare, au fost provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deșeurilor ori a vegetației uscate.

Reamintim bihorenilor că au fost situații când în urma unor astfel de incendii, sub acțiunea vântului, flăcările s-au propagat la gospodăriile cetățenilor, înregistrându-se mari daune materiale și din păcate, uneori, chiar victime omenești.

Totodată, aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *