Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Dansuri populare din Țara Moților, din Sohodol şi Câmpeni

Centrul de Cultură Augustin Bena – Alba, instituție publică de cultură subordonată Consiliului Județean Alba, a publicat de curând pe youtube un videoclip extraordinar cu dansuri populare din Țara Moților, din Sohodol şi Câmpeni, sub magistrala coordonare a doamnei Oana Joldeş

„Am început să lucrez cu copii fără ca de fapt să-mi doresc acest lucru, pentru că meseria aceasta m-a ales pe mine. Am fost dansatoare la ansamblul școlii din Albac, apoi am întrerupt în timpul facultății și m-am căsătorit în Sohodol, care la vremea respectivă comuna Sohodol participa la un concurs `Cultură pentru cultură` și la o repetiție după ce am venit de la serviciu, m-am dus acolo și am văzut că toate dansurile pe care le făceau copii acolo, le-am învățat și eu cândva.

Am vorbit cu instructorul, m-a mai lăsat el, pentru că el venea de la Alba, și așa treptat, ușor, m-am ocupat eu de acei copilași iar la concurs Sohodolul a luat locul III. Am prins gustul câștigului și am mers mai departe.

Am dat un nume ansamblului care în prezent face parte din Școala de Dans, Clasa Sohodol a Centrului de Cultură Augustin Bena” a explicat Joldeș, cum a ajuns să coordoneze ansamblul.

sursă: Centrul de Cultură Augustin Bena – Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *