Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Supermarketurile ar putea fi închise sâmbăta și duminica: Micii comercianți au făcut mai multe propuneri Guvernului

Supermarketurile din România ar putea fi închise în weekend, sâmbata și duminica. Micii comercianți i-au solicitat premierului Marcel Ciolacu să schimbe programul marilor magazine în timpul zilelor de sâmbătă și duminică, deoarece în weekend suferă cele mai mari pierderi.

Ce propuneri au micii comercianți?

„Închiderea la ora 13:00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienți la magazinele mici, tradiționale. Nu e însă un lucru posibil, pentru că s-ar crea o discrepanță. Alternativ, ar fi să închidem toți sâmbătă, de la ora 13:00, și duminica, tot de la ora 13:00 – și magazinele mari, și magazinele mici – să avem un program de 8 ore sâmbăta și un program de 8 ore duminica. Nu există nicio pierdere, pentru că vânzările din după-amiaza zilei de sâmbătă și după-amiaza zilei de duminică se vor muta în timpul săptămânii”, a declarat Feliciu Paraschiv, reprezentantul micilor magazine.

În cursul săptămânii viitoare, reprezentanții Guvernului se vor întâlni din nou cu micii comercianți pentru a definitiva aceste măsuri. Se pare că pe lângă închiderea supermarketurilor în weekend, se vrea ca Executivul să elimine impozitul de 1% pentru marile companii.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *