Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Laurențiu Nistor: Suntem într-o fază avansată în privința modernizării DJ 707 – Drumul Regelui

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Hunedoara de luni, 25 martie, Laurențiu Nistor a aprobat o hotărâre care vizează modernizarea unui drum județean cu impact asupra dezvoltării turismului și, implicit, a economiei locale din Țara Zarandului.

„Suntem într-o fază avansată în ceea ce privește modernizarea DJ 707, cunoscut și sub numele de Drumul Regelui, care face legătura între Vața de Jos și județul Arad. Este vorba de modernizarea a 13 kilometri de drum pe teritoriul județului Hunedoara. Așteptăm ca și colegii din județul Arad să întocmească documentația aferentă modernizării sectorului de drum aflat pe teritoriul lor, pentru a avea o șosea care să asigure dezvoltarea acestei zone turistice de interes. După finalizarea documentației, urmează să încheiem un acord de parteneriat cu județul Arad și să accesăm fondurile alocate prin Programul Regional Vest 2021-2027” a anunțat liderul județului Hunedoara, Laurențiu Nistor.

„Drumul Regelui” este numele dat de către localnici drumului județean 707, care leagă Castelul Regal de la Săvârșin de stațiunea balneară Vața de Jos, adică Valea Mureșului de Valea Crișului. Construit în perioada postbelică din ordinul Regelui Mihai I al României, drumul a fost inițial pavat în întregime cu piatră cubică.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *