Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cum va fi vremea în aprilie? Va fi mai cald ca în 2023?

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 martie – 1 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și nord-estice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în nord- estul teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 -15 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *