Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) „Vlădeasa: fața nevăzută” în țara brazilor nesfârșiți, străjeri ai lacului Floroiu

Apuseni Info vă prezintă „Vlădeasa: fața nevăzută” în țara brazilor nesfârșiți, străjeri ai lacului Floroiu. Clipul este realizat de talentatul Andrei Pletea și urcat pe canalul său – România la pas

„<<Vlădeasa: fața nevăzută>>- așa se numește noul episod pe care l-am filmat cu ocazia împlinirii a 3 ani de existență a canalului de youtube „România la pas”.

Vlădeasa este probabil cel mai frecventat munte din Județul Cluj. Sute de persoane urcă aici săptămânal, pentru a se bucura de priveliștile pe care le descoperă sus, în creasta aflată la peste 1800 de metri altitudine. Principala cale de acces este versantul Estic, pe povârnișurile căruia există două trasee principale: unul care pornește de la celebra cascadă Vălul Miresei și trece pe la Pietrele Albe, iar altul, cel mai frecventat, este cel care pornește din satul Rogojel și trece pe la Cabana Vladeasa.

Totuși, mai există un traseu de acces spre masiv, dinspre versantul vestic al acestuia, de la Lacul Drăgan. Acesta însă, nu este aproape deloc frecventat, iar versantul Vestic al Vlădesei este aproape total necunoscută. Versantul Vestic este „fața nevăzută” a Vlădesei.

Ei bine, în acest episod, scopul meu a fost să descopăr această „față nevăzută” a celui mai înalt munte din Județul Cluj și să împărtășesc cu voi ceea ce descopăr. Și am descoperit lucruri minunate, dar și lucruri mai puțin plăcute, însă concluzia finală la care am ajuns a fost că, „fața nevăzută” a Vlădesei oferă peisaje mai frumoase decât „fața văzută”.

Vă invit să vă convingeți și voi, prima dată vizionând episodul, iar apoi, desigur, la pas!descrie videoclipul, autorul său, Andrei Pletea, meteorolog, iubitor de munte și editorialist al Apuseni Info.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *