Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

A fost dată în folosință o investiție importantă în Petriș

A fost dată în folosință stația de epurare a apelor uzate de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte din Petriș. Un obiectiv important pentru această instituţie de asistenţă socială care asigură, în principal, găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare şi reinserţie socială şi profesională pentru persoanele adulte cu handicap.

În prezent, comuna Petriș face demersuri pentru introducerea unui sistem centralizat de alimentare cu apă și de colectare și tratare a apelor uzate menajere. Pentru a veni în sprijinul Centrului de Recuperare și pentru a fi în concordanță cu cerințele de mediu actuale, Consiliul Județean Arad a investit într-o stație de epurare care să deservească cerințele acestui Centru. Această investiție nu numai că va rezolva problema gestionării apelor uzate menajere, dar va asigura și respectarea standardelor de mediu și a normelor de funcționare impuse de Administrația Națională ,,Apele Române” – Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad.

Procesul de construire a stației de epurare a fost gestionat cu responsabilitate și transparență. Începând cu contractul de proiectare încheiat în 2018 și până la finalizarea lucrărilor în 2023, fiecare etapă a fost efectuată conform standardelor de calitate. De asemenea, s-a asigurat supervizarea și asistența tehnică corespunzătoare pe parcursul întregului proces, pentru a garanta execuția corectă și conform specificațiilor. Recepționarea finală a lucrărilor a atestat realizarea acestora conform planificării și a standardelor stabilite, reprezentând un pas important în asigurarea unui mediu curat și sănătos pentru comunitatea din comuna Petriș și pentru utilizatorii centrului de reabilitare.

„Investiția în stația de epurare nu doar că servește intereselor imediate ale Centrului de Recuperare, implicit și ale comunității locale, ci reprezintă și angajamentul nostru față de sănătatea arădenilor.  Fie că este vorba despre construirea și modernizarea spitalelor, dotarea acestora cu echipamente medicale de ultimă generație sau promovarea unor programe și campanii de prevenție și educație medicală, ne străduim să oferim arădenilor accesul la îngrijiri medicale de calitate și la servicii adecvate pentru nevoile lor. Arădenii reprezintă prioritatea noastră principală și în acest context ne asigurăm că fiecare decizie este luată cu responsabilitate, astfel încât să aducă beneficii durabile pentru comunitatea noastră”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *