Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Pompierii din Câmpeni au un sediu nou. Raed Arafat, la inaugurare: „Vorbim de tehnică foarte modernă”

Pompierii din Câmpeni au un sediu nou începând de astăzi. Clădirea care are în jur de 1000 de metri pătrați a fost inaugurată sâmbătă, 30 martie 2024.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Ovidiu Costea, unitatea de pompieri Câmpeni deserveşte un raion de intervenţii de aproximativ 4.100 de km pătraţi şi peste 40.000 de locuitori din zona Munților Apuseni

Secţia beneficiază de ambulanţe SMURD, autospeciale de intervenţie de diferite capacităţi, autospeciale de descarcerare, autospeciale de salvare de la înălţimi, echipaj cu barcă de salvare din mediul acvatic, autospeciale de primă intervenţie şi comandă. Un număr de 70 de pompieri deservesc secţia din Apuseni.

Noul sediu este situat pe varianta oraşului Câmpeni, pe un teren pus la dispoziţie de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Alba-Apuseni, constituită din 22 de unităţi administrativ-teritoriale.

Peste un miliard de euro au fost investiţi, în mare parte din fonduri europene, în ultimii opt ani în dotarea structurilor de urgenţă, a afirmat, sâmbătă, la Câmpeni, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat: „Cheltuielile care s-au făcut (…) pentru dotarea nu numai a pompierilor, ci şi a serviciilor de ambulanţă, a aviaţiei Ministerului de Interne au depăşit un miliard de euro între 2015 şi 2023, venite în mare parte din fonduri europene, plus cofinanţarea care se dă de către Guvernul României

Nu mai putem vorbi de vechime, de maşinile din anii ’80, din anii ’70. Acum vorbim de tehnică foarte modernă, dovadă – ce se află la Câmpeni”, a declarat Raed Arafat cu prilejul inaugurării noului sediu al Secţiei de Pompieri Câmpeni.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *