Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Rețea de traficanți de droguri din Cluj a fost destructurată de DIICOT: Trei traficanți au fost reținuți!

La data de 28.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a trei inculpați ( unul cetățean străin), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Măsurile au fost luate după ce aceștia au fost prinși în flagrant în două locații de pe raza municipiului Cluj-Napoca,  în timp ce unul deținea asupra sa, în scopul comercializării, cantitățile  de aproximativ 1 kilogram de canabis, 1 kilogram de substanță cristalină 4MMC, 120 grame ketamină, circa 90 grame MDMA,  41 comprimate ecstasy, precum și sumele de 157.400 lei și 35.375 euro, iar ceilalți doi  posedau 50 grame canabis, 20 grame cocaină în amestec cu fenacetină și  80 grame  ketamină și acestea destinate vânzării.

Cu privire la primul inculpat s-a reținut și faptul  că, la aceeași data, a deținut și depozitat fără drept la locuința sa (ascunsă printre produse alimentare), în scopul comercializării,  cantitatea de  peste 265 grame canabis (drog de risc).

Probatoriul administrat în cauză a relevat și faptul că acesta a comercializat în mod repetat, pe parcursul anului 2023, diferite cantități de canabis, destinate revânzării, iar un alt inculpat a deținut și predat o cantitate de cocaină, descoperită și indisponibilizată pe parcursul unei alte acțiuni.

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile, față de ceilalți doi procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj luând, la data de 30.03.2024, măsura controlului judiciar.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiștii  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj,  lucrătorilor Directiei Regionale Vamale Cluj și polițiștilor  Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *