Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

După doar o zi de funcționare, telecabina de la Cetatea Devei s-a stricat. Oancea: „Instalația este în garanție dar ce m-a interesat în primul rând a fost siguranța oamenilor”

După doar o zi de funcționare, telecabina de la Cetatea Devei s-a stricat, anunțul fiind asumat de primarul Oancea. Curajos video al edilului și curajoasă prezență la baza telecabinei. Acesta a precizat că „instalația este în garanție dar ce m-a interesat în primul rând a fost siguranța oamenilor”.

Ulterior, liderii opoziției au comentat situația. Atât liderii USR cât și cei ai AUR.

„Dezastrul actualei administrații, care ne-a costat un munte de bani, în toată splendoarea lui. Inaugurată ieri, cu mai bine de doi ani întârziere, azi s-a defectat. Cum ne-am înțeles, în 9 iunie punem punct incompetenței” a declarat liderul USR HunedoaraOana Biriș.

Candidatul AUR la primăria Deva, Gabriel Ionașcu, a declarat la rându-i: „Un alt simbol al incompetenței administrației PNL-PSD din Deva : telecabina Cetății Devei a funcționat doar o zi după inaugurare deși pentru acest proiect au fost cheltuiți 4 milioane de euro din banii devenilor. Acest nou eșec, dintr-o lungă serie a administratiei Oancea, devine noua normalitate: o zi de funcționare, una (sau mai multe) depanare”.

Între timp a apărut și explicația oficială a celor de la S.C. Valcris Ascensoare Comert SRL transmisă primăriei Municipiului Deva.

„S.C. Valcris Ascensoare Comerț SRL, reprezentată de Ciobanuca Valerica, în calitate de director general, vă informează că, în data de 29.03.2024, în jurul orelor 21:00, tehnicienii Valcris care au fost prezenți la Cetatea Devei pentru a monitoriza funcționarea ascensorului înclinat, au constatat o anomalie în funcționarea electromagnetului de frână al motorului. În urma verificărilor s-a constatat că bobina electromagnetului de frână s-a defectat (s-a realizat verificare cu aparatul de masură).

Cauzele care au putut duce la defectarea acestei bobine sunt următoarele:

1. defect de fabricație

2. supratensiune (tensiune electrică mai mare decât valoarea maximă a tensiunii de serviciu care constituie un pericol pentru circuitele electrice provocând avarii).

Menționăm că motorul a fost achiziționat de la producătorul italian ALBERTO Sassi, producător de top la nivel mondial al motoarelor pentru ascensoare, cu experiență de peste S0 de ani în domeniu.

În cursul zilei de astăz,i 30.03.2024, am contactat directorul tehnic al companiei Alberto Sassi pentru a-i cere explicații tehnice legate de acest eveniment. Acesta ne-a explicat cauzele care au putut provoca defectarea componentei: defect de fabricație sau supratensiune.

Având în vedere că în Italia este sărbătoarea Paștelui, problema poate fi rezolvată doar marți dimineața, în 2 aprilie 2024, cu maximă urgență.

Momentan, pentru a rezolva funcționarea ascensorului în condiții de siguranță, vom rebobina componenta defectă, montajul urmând a fi efectuat în cel mai scurt timp posibil.

Săptămâna viitoare vom înlocui electromagnetul de frână defect cu un electromagnet de frână nou, model supradimesionat” au anunțat cei de la S.C. Valcris Ascensoare Comert SRL.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *