Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Aurelia Cristea: Propun un proiect politic de stânga pentru Cluj-Napoca

Fostul ministru PSD și totodată deputat – Aurelia Cristea a anunțat în această seară că propune un proiect politic de stanga pentru Cluj-Napoca.

„Dragi prieteni! O mare parte dintre prietenii de aici de pe contul personal de facebook ma cunoasteti personal, altii ma cunoasteti prin prisma activitatii mele politice din perioada mai intensa a mandatului de deputat ( 2012 – 2016) si al celui de ministru delegat pentru dialog social din cabinetul Ponta (2014) sau a activitatii profesionale din domeniul asigurarilor si al securitatii private (sisteme integrate de securitate).

Daca activitatea mea profesionala s-a desfasurat in mediul privat ca angajat sau antreprenor, activitatea mea politica este strans legata de Partidul Social Democrat

De organizatia PSD Cluj-Napoca ma leaga cele mai intense amintiri din campanii, reusitele mele ca parlamentar, dar si tristetea clipelor cand am pierdut alegeri.

Am acceptat propunerea de a reveni in partid, dupa demisia mea din 2017, deorece simt ca inca mai pot sprijini organizatia si putem propune un proiect politic de stanga pentru administratia locala.

Un proiect care va fi guvernat de responsabilitatea administrarii banului public, respectul pentru cetatean, dialog , dezvoltare economica si grija pentru oameni.

Este in acelasi timp si o datorie morala pe care o am fata de fiecare coleg care m-a sustinut si fata de fiecare cetatean care isi doreste sa voteze un candidat PSD la Cluj Napoca.

Va multumesc tuturor pentru intelegere si suport si va astept alaturi de mine in acest proiect politic! Dumnezeu sa ne ajute!” a anunțat Aurelia Cristea.

Cine este Aurelia Cristea?

Aurelia Cristea este un politician român. La alegerile din anul 2012 a fost aleasă deputat de Cluj din partea Partidului Social-Democrat (PSD). Între 5 martie și 13 decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru dialog social și relația cu societatea civilă în guvernul Victor Ponta. Aurelia Cristea este inițiatoarea legii antifumat din România. În data de 1 februarie 2017 și-a dat demisia din PSD, în semn de protest față de adoptarea OUG prin care guvernul Grindeanu a dezincriminat unele fapte de corupție.

Biografie

În 1986 a obținut diploma de bacalaureat la Liceul Economic din Cluj, după care, între 1998-2002, a urmat cursurile Facultății de Management a Universității de Vest din Timișoara, fiind licențiată ca economist. A mai primit două diplome de Master, în 2005 la Colegiul Național de Apărare din București, cu specializarea Siguranță Națională și în 2008 la Universitatea Ecologică din București, pe domeniul Management Financiar Bancar.

Cariera profesională și-a început-o după terminarea liceului, ca lucrător comercial la Huedin, lucrând apoi ca administrator, respectiv contabil șef la alte două firme din același oraș. În 1997 intră în domeniul asigurărilor, fiind directorul filialei Unita S.A. din localitate; responsabilitățile cresc gradual, fiind pe rând Director Adjunct de Sucursală pe Cluj, Director de Sucursală pe Cluj, Director de Vânzări la nivel național în cadrul aceleiași firme. După o scurtă perioadă ca Director Comercial la Unita Turism Holding din Timișoara, își deschide propria firmă de brokeraj în asigurări – AsiCons, unde devine director general și administrator.

În iulie 2006 este desemnată ca membru în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), postură păstrată până în februarie 2010. După doi ani în poziția de consultant independent pe piața de asigurări, ocupă funcția de Director General al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), din iulie 2012 până în decembrie 2012.

Cariera politică și-o începe prin înscrierea în Partidul Social Democrat, în 1999, unde ocupă funcții în cadrul organizației de tineret; după o retragere temporară din partid în perioada în care a activat la CSA, din 2010 revine în PSD Cluj, ocupând funcția de vicepreședinte al organizației județene, iar la alegerile locale din 2012 câștigă poziția de consilier județean la Cluj.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 căștigă un loc în Camera Deputaților, reprezentând colegiul electoral nr.3 Cluj, din partea Uniunii Social-Liberale (USL). Este membră în Comisia pentru buget, finanțe și bănci.

Aurelia Cristea este cetățean de onoare al comunei Negreni, din anul 2003, pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității locale din zonă.

Pe 3 martie 2014 a fost propusă pentru funcția de ministrul delegat pentru Dialog Social și Relația cu Societatea Civilă în guvernul Ponta (3), iar pe 5 martie 2014 a depus jurământul pentru noua funcție în Executiv.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *