Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

O rețea internațională de trafic de droguri care opera și în vestul țării a fost destructurată de poliție

La data de 30 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Arad, într-un dosar penal pentru trafic internațional de droguri de risc, instigare la trafic internațional de droguri de risc și complicitate la trafic internațional de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză, împreună cu un alt bărbat (arestat preventiv anterior, în același dosar), ar fi determinat un cetățean străin să introducă în România aproximativ 440.000 de comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), care urmau a fi comercializate pe teritoriul țării.

Persoanele cercetate ar fi stabilit împreună modalitățile de  intermediere a tranzacțiilor, de plată, transport, precum și locul de depozitare al drogurilor, până la revânzare. 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 30 martie a.c., au fost descoperite și ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă.

În baza probatoriului administrat, au fost reținute, pentru 24 de ore, 3 persoane, față de o altă persoană fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a două persoane și arestul la domiciliu față de a treia, conform propunerii formulate de către  procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Arad și jandarmilor din I.J.J. Arad.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *