Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Concurs de băut în care toți bărbații au murit: Câștigătorul a băut 13 litri de vin, însă a murit la patru zile după ce și-a încasat premiul

Alexandru cel Mare, cunoscutul conducător grec, este cunoscut din istorie ca fiind unul dintre cei mai geniali comandanți militari din istorie, poate chiar cel mai bun. De asemenea, Alexandru cel Mare a devenit celebru pentru stilul său de viață extravagant și pentru pasiunea irepresibilă pentru vin.

Povestea concursului de băut vin a început în orașul persan Susa, în anul 324 î.Hr. când celebrul Calanus, care era un filosof respectat și consilierul lui Alexandru, a hotărât să se sinucidă intrând într-un foc funerar.

După ce și-a pierdut maestrul, Alexandru cel Mare a decis să cinstească memoria regretatul filosof printr-un eveniment care să rămână în istorie. La început a dorit să organizeze o olimpiadă în Persia. Cu toate acestea, persanii nu erau familiarizați cu sporturile grecești, iar marele conducător a venit cu o altă idee care să-i unească atât pe greci, cât și pe perși cu un concurs de băut vin.

Asiaticii nu prea erau familiarizați cu consumul de alcool la fel de mult ca macedonenii, care puteau fi invidiați și de către Dionisos, zeul grec al vinului. Alexandru cel Mare a hotărât să organizeze totuși concursul.

Câștigătorul concursului urma să primească un premiu impresionant în aur. Aparent concursul de băut vin părea o distracție destul de inofensivă, însă cu toate acestea, odată ce concursul a început, s-a transformat într-un spectacol grotesc care nu a mai avut nimic de-a face cu cinstirea memoriei filosofului.

Toți cei 41 de bărbați au murit din cauza intoxicației cu alcool – vin. Cei mai mulți dintre ei au murit în timpul concursului, iar cei puțin rămași câteva zile mai târziu.

La finalul concursului a fost declarat câștigătorul, un războinic grec pe nume Promachus care a băut 13 litri de vin, însă a murit la patru zile după ce și-a încasat premiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *