Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Țara Hațegului: Peisaje montane unice, lacuri și plante carnivore din era glaciară, vestigii antice și medievale, precum și primele lăcașuri creștine

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a prelungit statutul de destinație ecoturistică pentru Țara Hațegului. Destinația acoperă zece unități administrativ teritoriale din județul Hunedoara, respectiv: Hațeg, General Berthelot, Sălașu de Sus, Răchitova, Sântămăria-Orlea, Baru, Totești, Densuș, Sarmizegetusa, Râu de Mori.

„Situată în inima României, Țara Hațegului este una dintre cele mai interesante destinații turistice din țară. Zona oferă o experiență de călătorie unică și variată, cu o multitudine de obiective și atracții turistice interesante.

Aici pot fi descoperiți dinozauri pitici, vulcani și urme ale unei mări dispărute sau, totodată, pot fi admirate peisaje montane unice, lacuri și plante carnivore rămase din era glaciară, vestigii antice și medievale, precum și primele lăcașuri creștine.

Totodată, în această destinație pot fi derulate programe de turism activ pentru întreaga familie (drumeție, cicloturism).

Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu alte instituții și organizații reprezentative la nivel național. Atunci, țara noastră a fost prima din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice.

Luați-vă un răgaz de câteva zile și explorați destinația pe deplin” arată cei de la Discover Hunedoara.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *